NAJNOVIJEFEŠTA ZA MARTINJE

TRADICIONALNO: Gustafi u Boogaloou i dvorcu Belaj


Gustafi u petak u Zagrebačkom klubu Boogaloo održavaju tradicionalnu feštu za Martinje koja se prije toga održavala u Tvornici.

Gustafi su 2001. prvi put su u zagrebačkoj Tvornici održali koncert i štalu i od tada ta manifestaciji postaje kultna, svojevrsni summit ljubitelja Gustafa iz cijele Hrvatske, posebno Istrijana u Zagrebu. Jedanaest godina se održavala u Tvornici, a onda nakon par godina pauze, organizaciju preuzima ekipa iz Boogalooa gdje će se i ove godine održati. Program podržavaju istarski vinari koji će predstaviti svoja vina i tako podcrtati ono istrijansko u fešti. Repertoar kojeg Gustafi spremaju za to biti će izrazito feštarski, jer, kako kaže Edi Maružin "uz dobro vino ide i vesela muzika" te obećava provjerenu zabavu za sve. Početak koncerta najavljen je za 21 sat.

Za one koji budu propustili ovu zabavu, dan kasnije u subotu, u prekrasnom dvorcu Belaj, kraj Paza, gustafovska filijala Edi Maružin i Banditi, zajedno sa ekipom iz Belaja, priređuju istarsku varijantu iste zabave. Uz krštenje mošta koji se pretvara u vino i popratni sadržaj, Banditi će izvesti repertoar isključivo pjesama Gustafa sa svim najvećim hitovima. Ceremonija započinje u 20 sati, a koncert u 22 sata. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike