NAJNOVIJE


STUDIJSKI PROJEKT U ROJCU

Reper Kandžija i Duco iz Rundek Cargo Tria stvaraju u Pionirskom domu


Nakon ST-a iz Goribora i Luke Žužića u prvoj te Marija Knezovića iz Zostera i drum’n’bass producenta Filipa Motovunskog u drugoj rezidenciji, u trećoj rezidenciji su osječki reper Stjepko Galović - Kandžija i sarajevski multiinstrumentalist Srđan Vranić - Duco, član Rundek Cargo Tria

Jedan od predavača na skorašnjoj EduSplash radionici produkcije zvuka, nagrađivani pulski producent i dobitnik pet Porina Edi Cukerić pokrenuo je prije tri godine hvalevrijedan međunarodni projekt "Pionirski dom". Rezidencija "Pionirski dom" je međunarodni studijski (audio) susret koji spaja suvremenu glazbu s autorstvom pjesnika, a odvija se u prostoru udruge Tondak u pulskom Rojcu.

Višegodišnja suradnja

Trenutno je u tijeku treća rezidencija na kojoj kao gosti sudjeluju osječki reper Stjepko Galović - Kandžija i sarajevski multiinstrumentalist Srđan Vranić - Duco, član Rundek Cargo Tria. PDV inače distribuira Kandžijin recentni album "Beton", a suradnja je započela prije par godina kada je PDV objavio izdanje "Dvojezična pločna" projekta Bvandžija (Kandžija i Bvana Herbalajzer).

- Fizičko izdanje, i to na vinilu, ne na CD formatu, u planu je tek nakon treće rezidencije, i to kao kompilacija najboljih pjesama s tih rezidencija, kaže Cukerić, dodajući da cijeli projekt sufinancira Grad Pula.

Nedavno su objavljeni rezultati druge rezidencije, digitalno izdanje sa sedam skladbi, na kojoj su kao autori sudjelovali tekstopisac i frontmen mostarske grupe Zoster Mario Knezović te jedan od najpoznatijih domaćih drum'n'bass producenata Filip Vrtarić aka Motovunski (jedan od izvođača s PDV etikete Pozitivnog ritma). S ove je rezidencije na brojnim radijskim postavama kao hit zaživjela pjesma "Imigrato Slavo".

Kao i na prvoj rezidenciji, na kojoj su autori bili Aleksandar Stojković St, pjesnik i frontmen Goribora te trombonist, jazz glazbenik Luka Žužić, i ovaj su put kao stalni članovi rezidencije muzičku podršku dali Alen Rosanda, klavijaturist i gitarist pulskog sastava The Chweger te Branko Crnogorčić, producent, snimatelj i član pulskog benda Snovi.

Renomirane suradnje

U svojoj dugogodišnjoj karijeri glazbenog producenta Edi Cukerić radio je s nizom renomiranih hrvatskih i inozemnih izvođača (Gustafi, Hladno Pivo, Darko Rundek Cargo Trio, Bambi Molesters, Chris Eckman, Terry Lee Hale, Goribor, Nola, Massimo, Arsen Dedić, Franci Blašković & Gori Ussi Winetou, The Chweger, Dogma, Jelena Radan, Kawasaki 3P, Sara Renar…), a nedavno producirao je i zadnji studijski album Fakofbolana "Provincija uzvraća udarac" u izdanju PDV-a.

Rezidencija ima humanitarni karakter - sredstva prikupljena downloadom (koliko god tko želi platiti, uz minimalni iznos za 'skidanje' od šest eura, iako se može slušati besplatno) i ovaj će se put donirati nekoj od ustanova rehabilitacijske skrbi, u cilju kupovine glazbenih instrumenata za njihove štićenike. Prvi su put, koncem prošle godine, štićenicima pulskog Dječjeg doma "Ruža Petrović" poklonili klavijature i akustičnu gitaru. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam