NAJNOVIJEMILANO

Predstavljen kultni Pirellijev kalendar u nazočnosti fotografa i zvijezda za 2019.

Ilustracija

Talijanski proizvođač automobilskih guma Pirelli predstavio je u srijedu u Milanu  46. po redu godišnji kalendar koji je utemeljila fotografkinja Annie Leibovitz, a za 2019. posla se latio fotograf Albert Watson i njegovi su modeli glumice Julia Garner i Laeticia Casta, plesačica Misty Copeland te manekenka Gigi Hadid. 

Otkako je prvi put objavljen 1964., Pirellijev kalendar postao je ikona koju kolekcionari žele posjedovati. Tiska se u 12.000 primjeraka i nudi kao blagdanski dar klijentima ili slavnim osobama.

Ove godine čast snimanja pripala je škotskom fotografu, 76-godišnjem Albertu Watsonu koji je već potpisao brojne naslovnice modnih časopisa.

Slavan po svojim portretima utemeljitelja Applea Stevea Jobsa i Alfreda Hitchcocka koji drži očerupanu gusku, Albert Watson je odlučio ispričati priču četiriju žena.

Tako je Julia Garner ovjekovječena na fotografijama u prirodi, Laeticia Casta kao slikarica, Misty Copeland kao plesačica, a manekenka Gigi Hadid kao usamljena bogatašica.

Kalendar za 2019. ponovno donosi potpunu nagost žena na dvije takve fotografije što nije bio slučaj od 2016. godine

Naslov kalendara je "Sanjarenje", a fotografije su crno-bijele, ali i u boji. 

"Znam da je tradicija Pirellija pin-up. No mislim da je takav žanr bio već nebrojeno puta korišten i da je za Pirelli dobro ostvariti i projekt koji je potpuno posvećen umjetnosti", objasnio je Watson svoju želju za inovacijom. 

Uz četiri ženske zvijezde modeli su i dizajner Alexander Wang te plesači Calvin Royal III. i Sergej Polunjin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam