PROMJENA STRATEGIJE

YOUTUBE će korisnicima besplatno nuditi i originalni program

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Youtube planira ponuditi cijeli svoj originalni program besplatno ali uz oglase gledateljima od 2020., jer ta mrežna usluga za prijenos videozapisa u vlasništvu Alphabetova Googlea želi privući više publike svojim serijama i filmovima, čije je prikazivanje sada ograničeno samo na pretplatnike.

Promjena strategije podrazumijeva da od 2020. godine pretplata na Youtube Premium neće biti jedini način gledanja tog najoriginalnijeg programa, nego će svi korisnici imati neku vrstu pristupa.

Youtubeova opcija plaćanja usluge i dalje će omogućavati gledanje originalnog sadržaja bez reklama, kao i svih ostalih videozapisa, te dolazi s privilegijama pri prijenosu glazbe.

Youtube je prvo objavio da će nova strategija započeti od iduće godine, no kasnije je istaknuo da će taj program doživjeti debi godinu dana kasnije.

Kako ističu iz Youtubea, omogućavanje besplatnog programa svim korisnicima usmjeren je prema zadovoljavanju rastućeg interesa međunarodnih korisnika i potražnje oglašivača za povezivanjem s posebnim sadržajima. Taj potez također će kompaniji omogućiti veću fleksibilnost u marketiranju svojih programa.

Youtube Premium usluga mjesečno košta oko 12 dolara u SAD-u. Kompanija nije objavila ukupan broj pretplatnika koji koriste plaćenu uslugu, pokrenutu prije tri godine, a dostupnu u 29 zemalja.

Više desetaka prethodno objavljenih serija i filmova na Youtube Premiumu, poput prve sezone popularne akcijske komedije „Cobra Kai”, i dalje će se naplaćivati, rekli su iz kompanije. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater