"AS ZA NAS"

Humanitarna strana Umaškog ATP turnira: Hrvatskom savezu tenisača u kolicima donirano 27.440 kuna


 Humanitarna akcija „As za spas“ u suradnji s HEP-om kao sponzorom i partnerom umaškog ATP turnira ove godine uspješno je prikupila 27.440 kuna. Ovogodišnja prikupljena sredstva HEP će donirati Hrvatskom savezu tenisača u kolicima. Za vrijeme trajanja turnira u sklopu akcije zbrajaju se svi asovi postignuti na teniskim mečevima, a ove su godine postignuta ukupno 343 asa.

Tajnik Hrvatskog saveza tenisača u kolicima te jedan od najpoznatijih tenisača u kolicima, Anto Joskić, zahvalio se na donaciji te izjavio: „Tenis u kolicima zahtjevan je sport kojim se u Hrvatskoj malo ljudi bavi zbog manjka ulaganja u razvoj infrastrukture, a pomoću ove donacije mladi tenisači koji treniraju tenis u kolicima, moći će razvijati svoju ljubav prema ovom sportu“.

Joskić je ove godine sudjelovao na Razgovorima o sportu na temu „Put ka uspjehu“, a intenzivno se bavi tenisom od sedmog razreda osnovne škole i često osvaja prva mjesta na međunarodnim i nacionalnim turnirima.

U sklopu umaškog ATP turnira, HEP je u protekle tri godine donirao više od 80.000 kuna te je ovom humanitarnom akcijom još jednom istaknuo važnost prikupljanja sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovim potezom HEP ponovo je pokazao koliko je bitno brinuti o zajednici. Lani su tako prikupljena sredstava pomogla humanitarnoj akciji za nabavku radiološke opreme, a godinu prije projektu In.Code kojem je cilj dodatno educirati mlade u području informatike i programiranja. Akcija „As za spas“ dio je globalne inicijative „Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenisače i humanitarni rad te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini