PIŠE LARISA RADIN

GASTRO KUTAK: Korisne i praktične napravice

Gnječilica za maslac

Gnječilica za maslac


Kuhinjski gadgeti spadaju u omiljene predmete: korisne i praktične napravice koje olakšavaju pripravu, kuhanje i pečenje, obavezan su inventar svake ambicioznije kuhinje. Često je teško doći do velike i svestrane ponude, ako niste u nekoj dobro opskrbljenoj trgovini u inozemstvu kao što je legendarni münchenski Küstermann na Viktualienmarktu gdje zadivljena znam provesti čitava jutra. Osim surfanjem po netu što zna biti zamarajuće, teško je na jednom mjestu moguće pronaći pomagala za sve potrebe...

Dobar naš prijatelj, nakon godina provedenih u poznatoj francuskoj tvornici koja proizvodi odlične lonce i tave novi je izazov pronašao u distribuciji programa poznatog kanadskog Cuisiproa specijaliziranom za kvalitetna kuhinjska pomagala: odlične ribeže u dvadesetak različitih formi i granulacija, osam raznih ljuštilica za povrće – glatkih, nazubljenih, julienne i ekstra širokih za velike plodove, naprava za otkoštavanje maslina, zester i cjediljka za korice agruma, udubljivač za jabuke, razne hvataljke, pjenjače, kuhače, lopatice, grabilice, mjerice i žlice za začine, brašno, šećer, slastičarske lopatice, sjeckalice za začinsko bilje, četkice za čišćenje povrća, korita za uspješno poširanje jaja, posudica za miksanje i miješanje, cjedila i pasirke, gnječilice, pumpice i separatori za masnoću, roasteri za pečenje peradi, kistovi, modlice za kekse i kolače, grabilice za sladoled, šprice za kreme i umake, čistaći dekantera, pumpice za deterdžent u raznim bojama...

Fascinantna kolekcija predivnih no visokokvalitetnih pomagala koja odlično služe, a mogu biti praktičan i ne skup, ali originalan i koristan poklon.

Poklon koji ćemo odabrati za prijatelje ili rodbinu trebao bi služiti svrsi i imati neku upotrebnu vrijednost, a u Cuisiproovom programu se uvijek može pronaći originalan i po cijeni pristupačan poklon koji će svakoga obradovati. Iz asortimana bi ovaj put izdvojila napravicu sa timerom za izradu domaćeg jogurta ili sira ili pak ručnu gnječilicu za maslac (može poslužiti i za tijesta) uz pomoć koje se lako može izraditi aromatizirani maslac s crnim maslinama i češnjakom, s kosanim lješnjacima i salvijom, maslac s nježno dimljenom paprikom i limunom (odlično ide uz kapesante), s peršinom i hrenom, maslac s paprom i limunom ili pak s avokadom, limetom i chili papričicom. Uz domaći topli kruh od pira i svježeg kravljeg sira ili raženi s pancetom pečen na listovima kelja, takvi fini maslaci – namazi odlična su uvertira u svaku gurmansku večeru ili pak pratnja finim domaćim narescima uz pokoju čašu odličnog vina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter