NAJNOVIJE


GLASANJE DOŠLO DO ZAVRŠNE FAZE

DODJELA NAGRADE ISTRIANA: Nikad toliko poziva slušatelja

(N. LAZAREVIĆ)

Dodjela nagrade održat će se u petak, 14. prosinca u pulskom hotelu Park Plaza Histria s početkom u 13 sati. U glazbenom dijelu programa nastupit će Lara Demarin i Vedran Šilipetar. Voditelji programa su Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet

Pripreme za dodjelu nagrade Istriana, kao i glasanje za ovu nagradu, ušle su u završnu fazu. Svečanost dodjele ove nagrade za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održat će se u petak, 14. prosinca u pulskom hotelu Park Plaza Histria s početkom u 13 sati. U glazbenom dijelu programa nastupit će Lara Demarin i Vedran Šilipetar. Voditelji programa su Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet, poznati radijski voditeljski par.

Najgušće u kategoriji sport

- U glasanjima koja su održana na valovima Radio Pule, nikada nije bilo toliko poziva slušatelja, a mnoštvo je poziva bilo i na otvorenom telefonu namijenjenom glasanju. U nekim kategorijama već su se profilirali favoriti, a najzanimljivije i najgušće je u kategoriji sport. Do srijede je na programu glasanje gradonačelnika i gospodarstvenika te drugih javnih djelatnika, koji također odlučuju o favoritima, Daniel Sponza, kazao je organizator Istriane.

Povjerenstvo za dodjelu čine čelnici Istarske županije u svakom području djelovanje: Jasna Jaklin Majetić (gospodarstvo), dr. Irena Hrstić (zdravstvo), Patricia Percan (znanost i obrazovanje), Vladimir Torbica (kultura), Mladen Pavićević (sport), Nataša Petrić Tasha (glazba) te istarski župan Valter Flego.

U kategoriji gospodarstvo nominirani su Petar Banko, Gordana Deranja i Branko Kovačić. Petar Banko dugogodišnji je istaknuti poduzetnik, vlasnik delikatese Alden. Gordana Deranja je vrsna poduzetnica koja je već punih 20 godina čelna osoba Tehnomonta, dok je Branko Kovačić generalni direktor tvrtke Aquapark Istralandia d.o.o. Brtonigla i vlasnik te direktor tvrtke Istrakopp d.o.o. Poreč.

U kategoriji zdravstvo nominirani su Gordana Antić, dr. med., spec. hitne medicine iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, dr. Daniela Germin Petrović, specijalist interne medicine iz Istarskih domova zdravlja, dr. Nediljko Landeka, dipl. sanitarni inženjer iz Zavoda za javno zdravstvo i medicinska sestra Oriana Španić.

Među kulturnjacima su nominirani Elis Lovrić, Bruno Juričić i Elena Uljančić. Elis Lovrić uspješna je i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i uopće modernu Istru. Bruno Juričić istaknuti je arhitekt. Bio je izbornik i koautora hrvatskog nastupa na 16. Venecijanskom bijenalu s projektom "Oblak Pergola /Arhitektura gostoljubivosti". Elena Uljančić nominirana je kao dobitnica godišnje nagrade Društva hrvatskih muzealaca u kategoriji realizirani izdavački projekt za publikaciju "Vodič kroz vodu - voda porečke prošlosti".

U kategoriji znanost i obrazovanje kandidati su Sanjica Sara Radetić, Čedomir Ružić i doc. dr. Giorgio Sinkovića. Radetić je od 2008. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč, gdje pokreće nove programe, digitalizira kino, prvi puta verificira obrazovanje odraslih i uvodi nove programe obrazovanja. Čedomir Ružić dugogodišnji je prosvjetni djelatnik, od 1996. godine ravnatelj je Srednje škole Mate Blažine Labin. Dr. Giorgio Sinković sudjeluje u nastavnoj aktivnosti od 1977. pa do današnjeg dana (od izvođenja vježbi iz Matematike na ogranku Tehničkog fakulteta u Rijeci, do sadašnje obavljanja dužnosti dekana Fakultetu informatike).

Glazbene legende

Za najboljeg glazbenika, kandidirani su legenda istarske glazbene scene Lidija Percan, Branko Sterpin, dobitnik Nagrade Status 2018. u kategoriji Jazz - truba i Luka Žužić, dobitnik Nagrade Status 2018 u kategoriji Jazz - trombon.

Među sportašima kandidirani su Darko Raić Sudar, bivši nogometaš i nogometni trener, Mario Sirotić rukometni trener iz Buzeta te izbornik hrvatske rukometne reprezentacije gluhih s kojom je na Svjetskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju te plivač Bruno Blašković, koji je na europskom prvenstvu u Glasgowu ostvario niz odličnih rezultata. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam