ZA KRAJ

CRVENA JABUKA zaključila koncertnu sezonu na Kaštelu

(D. ŠTIFANIĆ)

Ovaj srednjestrujaški pop rock sastav koji je sredinom 80-ih odlučio pjevati ljubavne pjesme u doba sarajevskog New Primitivesa, u ovih je 33 godine na prostoru bivše države stekao armije poklonika svih generacija, a to je pokazao i njihov sinoćnji pulski nastup

Jedan od glazbenih vrhunaca sinoćnjeg koncerta Crvene jabuke na popunjenom pulskom Kaštelu, mimo brojnih hitova i zborskog pjevanja s publikom, bio je duži, sugestivni uvod u "Dirliju", čuvenu pjesmu s njihovog debitantskog albuma iz 1985., kada je tipke preuzeo današnji frontmen Dražen Žerić Žera, a koji je u prvoj postavi benda, prije prometne nesreće 1986. u kojoj su poginuli pjevač i tekstopisac Dražen Ričl Zijo te basist Aljoša Buha, svirao klavijature.

Ljubavne pjesme

Ovaj srednjestrujaški pop rock sastav koji je sredinom 80-ih odlučio pjevati ljubavne pjesme u doba sarajevskog New Primitives (čiji je pokretač bio i pokojni Ričl, svirajući od 1981. do 1985. s grupom Elvis J. Kurtović, a zatim i glumeći u prvoj seriji Top liste nadrealista, 'nusproduktu' Novog primitivizma), u ovih je 33 godine na prostoru bivše države stekao armije poklonika svih generacija, a to je pokazao i njihov prekjučerašnji njihov nastup.

Iz najranije faze pulskoj su publici svirali, među ostalim i pjesme "Bježi, kišo s prozora", kao i "Tugo, nesrećo", jedan od najvećih hitova Crvene jabuke s drugog albuma, a koju je, usput, Ričl napisao neposredno uoči tragičnog kraja kod Jablanice.

Drukčija boja glasa

Uz dojam da je boja Žerina glasa bila nešto drugačija, no ne toliko različita da bi mu itko od poklonika to zamjerio, i po utabanom modelu repertoara 'par balada pa jedna brža, veselija pjesma' (poput "Da nije ljubavi"), koncert su otvorili pjesmama "Ukrast ću ti snove" i Tvoga srca vrata", da bi zatim nizali hitove, među ostalim i "To mi radi", "Ako, ako odeš ti", "Vjetar", a nije preskočena ni "Nekako s proljeća" otpjevana s Kemalom Montenom na istoimenom albumu iz 1991. godine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum