PRODUCENTICA I VODITELJICA

ASHLEY COLBURN, dvostruka dobitnica Emmyja i ambasadorica hrvatskog turizma SNIMA U POREČUAshley Colburn, dvostruka dobitnica Emmyja, televizijska producentica i voditeljica, te jedna od predanih ambasadorica hrvatskog turizma ovih dana boravi u Poreču, o kojem će snimiti promotivni video. Colburn većinu godine provodi na putovanjima, a hrvatska ju je javnost upoznala kroz Emmyjem nagrađeni dokumentarac WOW!Croatia.

Osim njega, o ljepotama Hrvatske snimila je i prilog "Čudesna Hrvatska", prikazanog u barem petsto milijuna domova od Amerike do Europe. Osim što o Hrvatskoj redovno snima emisije, Colburn u svijet svaki tjedan šalje kratka videa s informacijama o Hrvatskoj, a kupila je i kuću u Brtonigli u kojoj boravi u svoje slobodno vrijeme.

Nakon stupanja u kontakt s Gradom Porečom-Parenzo i dogovaranja suradnje, Colburn je sa svojom snimateljskom ekipom odlučila kraj kolovoza provesti i u Poreču. Kroz par dana obišla je bogatu i raznoliku ponudu - UNESCO-m zaštićenu Eufrazijevu baziliku, umjetničke galerije, kino na otvorenom, Street art festival, podzemni svijet Jame Baredine, bogatu tradiciju vinarstva, ski-lift u Zelenoj laguni, kao i brojne porečke plaže te porečke kutke. Konačni rezultat bit će kratki videovodič, koji Colburn opisuje kao "vodič u kojem opisujem što treba posjetiti u Poreču. Kratki su, jer mladi nemaju dovoljno koncentracije da gledaju nešto duže, a i koncept je formiran tako da sve kažem sažeto i preporučim što ne propustiti, ali ne u standardnom obliku preporuke restorana ili smještaja."

Po dovršetku produkcije, Colburn će videovodič objaviti na svim svojim kanalima, a njegovo daljnje korištenje, kao i sva prava ostaju Gradu Poreču-Parenzo. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što će nagrađivana producentica i ambasadorica hrvatskog turizma američkoj, ali i široj publici predstaviti Poreč, njegovu posebnost i ljepote. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter