NAJNOVIJENOVI PROJEKT

Planetarno popularni instrumentalni duo obradovao fanove: 2CELLOS imaju novi album "Let there Be Cello"

Spot za glazbu iz filma "Pirati s Kariba" sniman je u Dubrovniku

Uz novi album Stjepan i Luka objavili su i spot za glazbu iz filma "Pirati s Kariba", a spot je sniman u Dubrovniku zajedno s oprobanom ekipom iz Pule koju čine Kristijan Burlović i MedVid produkcija

 

2Cellos, najdinamičniji instrumentalni duo, jučer je objavio novi album "Let There Be Cello" (Sony Music Masterworks/Menart) te spot za glazbu iz filma "Pirates of the Caribbean" (Pirati s Kariba).

Dvije autorske pjesme

- Spot je sniman u Dubrovniku, ustaljena ekipa Kristijan Burlović i MedVid produkcija. Bilo nam je zabavno ufurat se u film gusara, mogli smo skroz izbacit svo divljaštvo iz nas bez suzprezanja! Fanovi nas već godinama nagovaraju da obradimo tu temu i evo napokon je došla na red, jako smo ponosni na aranžman i nadamo se da ćemo zadovoljiti očekivanja fanova!, kažu Stjepan i Luka.

Prema najavi, kao ugodno iznenađenje na ovom albumu izdvajaju se dvije autorske pjesme "Concept2" i "Cadenza" koje se sada i premijerno mogu čuti.

- Luka Šulić i Stjepan Hauser nakon uspješnog albuma "Score", i dalje istražuju glazbu, daju joj svoj prepoznatljivi sviralački pečat te ruše granice u glazbi i među žanrovima, ističe se u najavi albuma čiju produkciju uz 2CELLOS potpisuje Filip Vidović.

Album uključuje 14 pjesama, a među njima su izvedbe nekih od najvećih hitova, primjerice: "Perfect" Eda Sheerana, "Despacito" Luisa Fonsija, koja na youTubeu ima više od 33 milijuna pregleda), "Imagine" Johna Lennona, "Hallelujah" Leonarda Cohena. Tu je i "Eye of the Tiger", obrada kultne teme iz filma "Rocky III", koju u originalu izvodi Survivor.

Himna za kraj

U novom je ruhu, ističe se u najavi albuma, zaživjela i "Seven Nation Army" The White Stripesa. Tu su pjesmu 2 CELLOS imali čast odsvirati na otvorenju finala UEFA Lige prvaka u Ukrajini, kao i "Champions Anthem", himnu Lige prvaka. Himnom ujedno i zatvaraju svoj novi album.

Naravno, Luka i Stjepan ne miruju. Proteklih su dana bili u Japanu, a sinoć su nastupili u Skoplju. Pred njima su koncerti i promocije u SAD-u, Australiji, Njemačkoj... (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike