ZELENA OAZA

Za zaljubljenike u zelenilo čiji stanovi nemaju mnogo svjetlosti: Ovo su kućne biljke koje žive i u sjeni

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Sve biljke trebaju sunčevu svjetlost kako bi preživjele. Međutim, svi nemaju sreću živjeti u kući u kojoj sunce veselo sija od poda do stropa. Ako ste ljubitelj sobnih biljaka, a živite u prostoru koji nema puno prirodnog svjetla, ovdje ćete pronaći rješenje jer smo izdvojili  sobne biljke koje ne zahtijevaju mnogo svjetlosti, a savršen su dodatak za uljepšavanje domova.

Dobra vijest je da ima puno prekrasnih sobnih biljaka koje mogu uspjeti u mračnim prostorima, piše Novi list.

Philodendron

Postoji mnogo različitih vrsta filodendrona poput Heartleaf Philodendron koja je pravo malo postrojenje za pročišćavanje zraka. Philodendron je ujedno jedna od najboljih sobnih biljaka jer je o njemu vrlo jednostavno skrbiti. Jednostavno ga zalijevajte jednom tjedno i on će uspjeti i u tamnijim prostorijama.

Philadendron

FOTO/Unsplash

Svekrvin jezik

Svekrvin jezik je sobna biljka koja pročišćava zrak. Savršena je za zaposlene i zaboravne biljne roditelje, jer može podnijeti različite vrste zanemarivanja. Riječ je jednoj od najizdržljivijih sobnih biljaka. Svekrvin jezik može preživjeti na mjestima sa slabim svjetlom. Zalijevajte je samo kad je tlo suho, a vaša biljka će dugo živjeti.

Zmajevo drvo

Zmajevo drvo, poznato i kao Dracaena Marginata, postrojenje je za pročišćavanje zraka koje se gotovo pa i ne treba održavati. Iako Dracaenas preferira srednje indirektno sunčevo svjetlo, može preživjeti i pri slabom svjetlu, što ga čini predivnom sobnom biljkom i pri slabom svjetlu. Da bi ova sobna biljka bila živa i vesela, držite tlo vlažnim, ali ne pretjerujte sa zaljevanjem.

Đavolja bršljan

Đavolja bršljan ili Pothos Epipremnum je sobna biljka koju je vrlo jednostavno njegovati. Također se može lako razmnožavati. Đavolja bršljan savršen je ukras za dom na polici ili kao viseća biljka u vašem dnevnom boravku. Ova biljka može podnijeti slabo svjetlo i neredovito zalijevanje. Međutim, najbolje je održavati tlo vlažnim da bi ova biljka dugo bila lijepa i sretna.

Mirni ljiljan

Peace Lily, ili poznata i kao Mirni ljiljan te Mauna Loa, je mala biljka za pročišćavanje zraka koja eliminira pet opasnih toksina iz zraka. Najbolje raste u sjenovitim područjima. Da bi ova sobna biljka bila zdrava, tlo uvijek držite blago vlažnim.

Peace Lily

FOTO/Pexels

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater