12. WEEKEND MEDIA FESTIVAL OD 19. DO 22. RUJNA

Rasprave o najaktualnijim temama koje su obilježile rad medija u prošloj godini

| Autor: N. O. R.
Arhiva

Na dvanaestom izdanju Weekend Media Festivala koji će se od 19. do 22. rujna održati u staroj tvornici duhana u Rovinju, a ove godine prvi put i u luksuznom Grand Park Hotelu Rovinj, bit će rasprave o najaktualnijim temama koje su obilježile rad medija u prošloj godini.

Nakon posljednje rekonstrukcije Vlade organizatori Weekend Medije smatraju da će zanimljiva biti panel diskusija pod nazivom "Kako preživjeti seks, laži i nekretnine" koja će se, doznajemo, baviti političkim komunikacijskim promašajima kojima svakodnevno svjedočimo. Nadalje, novinari i urednici vodećih medija raspravljat će i o tome koliko su mediji doprinijeli nedavnim smjenama ministara u Vladi premijera Andreja Plenkovića. Na panelu popularnog naziva "Spotlight" glavni urednici vodećih medija raspravljat će i o tome zašto pada povjerenje u medije i koje su posljedice za društvo.

- Istraživanje Reutersa pokazalo je da je povjerenje u medije palo s 44 na 42 posto, a povjerenje u vijesti na društvenim mrežama još je manje. Velike su razlike među zemljama- u Finskoj (59 posto), Portugalu (58) i Danskoj (57) povjerenje je veće od prosjeka, a najniže je u Mađarskoj (28 posto), Grčkoj (27 i Južnoj Koreji (22). Hrvatska je na oko 40 posto i na razini je Italije i Velike Britanije. Želimo od vodećih ljudi medija čuti razloge takvog stanja kao i aktivnosti koje planiraju poduzeti da bi se stanje popravilo", najavljuje Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

Na 12. WMF-u diskutirat će više od 150 predavača i panelista, a u programu će uživati više od pet tisuća sudionika iz svih zemalja regije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater