MJERE OPREZA

Zaposlenicima popularne društvene mreže diljem svijeta naređeno da rade od kuće zbog koronavirusa

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Do sada je zaraženo više od devedeset tisuća ljudi, a preminulo ih je više od tri tisuće

Zaposlenicima Twittera diljem svijeta, naloženo je da posao obavljaju od kuće da bi pomogli u zaustavljanju nove epidemije koronavirusa, donosi Novi list.

Epidemija se proširila diljem svijeta nakon što je prvotno krenula iz Kine krajem prošle godine. Do sada je zaraženo više od devedeset tisuća ljudi, a preminulo ih je više od tri tisuće. Ovakve brojke su izmamile i ograničenja putovanja.

Twitterova odluka kojom je zamolio djelatnike da izbjegavaju urede, nalikuje sličnim zahtjevima od strane vlada u mjestima gdje je veća brojka zaraženih. 

"Svim djelatnicima snažno preporučujemo da, ako su u mogućnosti, rade od kuće. Naš je cilj smanjiti mogućnosti širenja COVD-19 koronavirusa kod nas i svijetu oko nas", kazala je direktorica ljudskih resursa, Jennifer Christie.

Rad od kuće obvezan je za sve djelatnike kompanije smještene u Južnoj Koreji, Hong Kongu i Japanu. Južna Korea bilježi gotovo pet tisuća potvrđenih slučajeva zaraze što je najveća brojka izvan Kine. Japanska je vlada urgirala zatvaranje škola diljem zemlje i svojim djelatnicima dala dozvolu za udaljeni rad.

Većina državnih službenika u Hong Kongu se vratila na posao u ponedjeljak nakon što su mjesec dana radili od kuće. Twitter je još prošlog tjedna najavio i suspenziju poslovnih putovanja i događaja koji nisu "od velike važnosti". 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of