"Villa Vulin" je u konkurenciji više stotina hotela i poznatih svjetskih brendova osvojila osmo mjesto, odmah iza Hiltona, te iza sebe ostavila mnoge poznate hotelske lance
Vaso Vulin, vlasnik "Ville Vulin", upravo se vratio iz Finske iz Sela djeda Mraza u blizini grada Rovaniemi gdje su se 12. listopada proglašavali dobitnici nagrade u hotelijerstvu poznate kao "Oscar" - Word Luxury Hotel Awards.
"Villa Vulin" je u konkurenciji više stotina hotela i poznatih svjetskih brendova osvojila osmo mjesto, odmah iza Hiltona, te iza sebe ostavila mnoge poznate hotelske lance. Proglašenju je prisustvovalo oko 400 osoba iz raznih krajeva svijeta.
Ostvaren san
- Ostvario sam svoj san. Ovo mi je treći osvojeni "Oscar" i izuzetno sam ponosan. Prošle godine bio sam nominiran u tri kategorije i osvojio "Oscara" u dvije: za najbolji luxury boutique hotel na svijetu i najbolji mali hotel na svijetu, rekao nam je Vaso Vulin koji je još uvijek pod dojmom boravka u Finskoj i osvojene nagrade.
Veli da je jedini u Europi s osvojena tri "Oscara" i da je tako postao brend, ponos Pule i Hrvatske. Kaže da je organizacija svečane dodjele i ostalih događaja bila fascinantna, da je sve bilo na visokoj razini, a dojmilo ga se što su na domjencima posluživani isključivo finski specijaliteti.
- I ja sam se opskrbio i donio sa sobom istarske specijalitete: istarsku rakiju Želiski, Istarsku staru malvaziju, Istarski teran i istarski pršut, sve OPG-a Kolić. To se posluživalo na domjenku i mnogi su hvalili te proizvode. Ostvario sam vrhunske kontakte koji neće donijeti korist samo meni, već mom gradu Puli, Istri, Hrvatskoj, premda me od lokalnih ili domaćih institucija nitko nije nikad podupirao. Sve sam ostvario sam. Proteklih pet godina nisam ostvario nikakvu zaradu, samo sam ulagao u taj svoj mali hotel i okrunio se svjetskim nagradama, kaže nam Vulin.
Na pitanje što će dalje kaže da nakon ostvarenja svoga sna namjerava malo usporiti, odnosno umiroviti se, a "Villu Vulin" možda i ponuditi na prodaju.
Vrhunski suradnici
- Posvetit ću se svojim unucima, pisanju memoara. Moj je život bio prilično buran i u svemu sam bio uspješan. Zbog toga nisam bio omiljen ni jednom režimu. Režimi vole poltrone i guzolisce, a ja to nisam nikad bio. U svemu čime sam se bavio želio sam postići najviše, ali nisam to mogao sam, već sam se savjetovao ili angažirao ljude koji su u tome najbolji.
Tako sam u svoju vilu doveo vrhunske Michelinove kuhare, slastičare, a za svaki kulinarski poduhvat sam se od početka, pa sve do danas, savjetovao s vrhunskim istarskim kuharom, profesorom u ugostiteljskoj školi u Rovinju Pinom Kuharom. Tako su i ovi "Oscari" osvojeni i zaslugom mojih suradnika i osoblja, kaže nam Vaso Vulin.
Pokazujući nam fotografije i snimke sa svečane dodjele nagrada primjećujemo njegov dress code. Otkrio nam je da je za to zaslužan riječki RIO (Riječka industrija odjeće).
Rekao nam je da mu na ranije osvojenim nagradama nisu čestitali "foteljaši", ali jesu brojni prijatelji i poznanici. Tako je i ovaj put, ali možda se za koji dan situacija promijeni.