CINEAST

VODNJANSKO ART KINO u četvrtak otvaraju "PARALELNE MAJKE"

| Autor: Glas Istre
Iz filma "Paralelne majke"

Iz filma "Paralelne majke"


U četvrtak u 21.30 sati počinje ovoljetna filmska sezona Art kina Cineast u Vodnjanu u prostoru Bašte/Rotonde. Otvara je posljednji film Pedra Almodovara "Paralelne majke" ("Parallel mothers").

Film je premijerno prikazan na otvaranju Filmskog festivala u Veneciji, gdje je dočekan s odličnim kritikama, a Penelope Cruz osvojila je i nagradu za najbolju glumicu. Donosi priču o

dvije žene, Janis i Ana, koje se zajedno nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Ni jedna ni druga nisu u vezi, a obje su zatrudnjele igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana kaje se, a usto je uplašena i traumatizirana pa je Janis pokušava ohrabriti. Film je za Oscara nominiran u kategorijama najbolje glavne glumice (Penelope Cruz) i glazbe (Alberto Iglesias).

Art kino Cineast održavat će se svakog četvrtka u 21.30, sve do 25. kolovoza. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a program prati i uvod u svaki film, koji će prije projekcija održati nagrađivani pulski redatelj i filmski kritičar Elvis Lenić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum