NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO

VELIKA SVAĐA: Nakon 45 godina rada RASPALO SE PRLJAVO KAZALIŠTE

| Autor: Glas Istre
S nastupa u Puli (FOTO ARHIV/Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

S nastupa u Puli (FOTO ARHIV/Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Gotovo je! Dogodilo se ono o čemu se već mjesecima šuškalo po glazbenim kuloarima. Nema više Prljavog kazališta, barem ne onakvog kakvog smo ga godinama poznavali. Kako je potvrđeno Jutarnjem listu, nakon 45 godina raspao se po mnogima najmoćniji bend koji je davne 1979. godine objavio svoj prvi LP nazvan 'Prljavo kazalište'.

No to je davna i slavna prošlost, koju su ispisali dugogodišnji prijatelji, kumovi i sjajni glazbenici što su zajedno punili arene i stadione i bacali publiku u trans. Danas Tihomir Fileš i Jasenko Houra, osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika vječno žaliti, više i ne razgovaraju, a kako je krenulo, u budućnosti bi mogli pričati samo putem svojih odvjetnika.

O tome da članovi benda imaju različite glazbene vizije i želje, kao i o tome da su se zasitili jedni drugih počelo se govorkati još 2021. godine. Nitko tome nije pridavao previše značaja, jer čarke i lošija razdoblja nisu neuobičajena za kolektive u kojima radi više ljudi, pa tako ni za bend velik poput Prljavog kazališta. No, umjesto da se strasti smire, da se loši dani zaborave, stvar je eskalirala i rezultirala raspadom benda, ali i mogućim tužbama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum