BOGAT PROGRAM

VEČERAS U LABINU DVA JAZZ KONCERTA, KNJIŽEVNA VEČER I IZLOŽBA

| Autor: Branko Biočić
Jazz vokalistica Lela Kaplowitz

Jazz vokalistica Lela Kaplowitz


Večeras, u petak, 8. srpnja, bit će jedna od najbogatijih večeri u cijelom ovogodišnjem labinskom kulturnom ljetu. Nakon sinoćnjeg osvježenja, svakako se lakše diše, a dobrodošao pad temperature činit će kasne sate u labinskoj starogradskoj jezgri još ugodnijima. Upravo idealna večer da je se provede vani, do kasnih sati. Današnji maraton kulturnih događanja započinju  u 19 sati u labinskom Teatrinu, gdje će se u sklopu LIT LINK festivala održati književna večer gdje će svoja djela čitati čak sedam eminentnih domaćih i međunarodnih autora: Lucie Rico (Francuska), Philippe Marczewski (Belgija), Emilienne Malfatto (Francuska), Tatjana Gromača (Hrv, Pula), Želimir Periš (Hrv, Zadar), Zoran Ferić (Hrv, Zagreb) i Bojan Žižović (Hrv, Pula).

Nakon toga u obližnjoj Gradskoj galeriji u 20,30 otvara se izložba akademske umjetnice i grafičke dizajnerice Ivane Vulić, koja predstavlja labinskoj publici svoj ciklus slika s motivima mjesečevih faza poentilističkog izraza. Ciklus Mjeseci započet je 2011. godine, a treća iteracija, upotpunjena novim djelima, bit će predstavljena u Gradskoj galeriji Labin pod kustostvom povjesničara umjetnosti i likovnog kritičara Mladena Lučića. Izložba ostaje otvorena za razgledavanje do 6. kolovoza 2022. Prvi dan Labin JAZZ festivala donosi dva koncerta sjajnih domaćih sastava.

U 21:30 na pozornicu kod Špine penje se Zagreb Klezmer Trio, koji čini troje etabliranih glazbenika - klarinetist Bruno Philipp, gitarist Mario Igrec i kontrabasist Dinko Stipaničev - okupljenih s motivom sviranja klezmera - glazbenog žanra prepoznatljivog po izražajnim melodijama nalik ljudskom glasu. U njihovim se izvedbama mogu čuti elementi klasike, ali i tradicionalne etno i folk glazbe istočnog Balkana. Netom po završetku prvoga, na istom mjestu kreće i drugi koncert. Oko 23 sata nastupa labinskoj publici dobro znana jazz vokalistica Lela Kaplowitz sa svojim kvartetom, kod kojega se izdvaja mlada violinistica i plesačica stepa, inače Lelina kćerka. Ulaz na sva večerašnja događanja, kao i na sva događanja u sklopu ovogodišnje Labin Art Republike, potpuno je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum