PREPUN AMFITEATAR

FOTO / Odlična atmosfera u pulskoj Areni na koncertu Valjka i prijatelja: AKI JE OVDJE S NAMA

Hus, tata je ovdje s nama, poručio ja osnivaču Parnog valjka, Akijev sin Kristijan, nakon što je izveo pjesmu "Zagreb ima isti pozivni" koju je publika otpjevala uglas.

| Autor: Mladen Radić, Glas Istre


Hitovi Parnog Valjka opet su se orili pulskim amfiteatrom, nažalost ovaj put bez legendarnog, nedavno prerano preminulog pjevača Akija Rahimovskog kojem je posvećen koncert "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći...Aki".

Koncert je održan u rasprodanoj pulskoj Areni u kojoj je Valjak prije skoro šest godina održao iznimno uspješan koncert koji je ostao zabilježen na albumu i Blu Rayu "Live in Pula". Sinoć je koncert morao biti bez Akija, ali zato su tu bili Kiki Rahimovski, Massimo, Pero Galić, Filip Rudan, Lu Jakelić, Nermin, Neno Belan i mladi glazbenik Noa Rupčić.

- Hus, tata je ovdje s nama, poručio ja osnivaču Parnog valjka, Akijev sin Kristijan, nakon što je izveo pjesmu "Zagreb ima isti pozivni" koju je publika otpjevala uglas.

Koncert je privukao fanove iz čitave regije koji su pulski nastup iščekivali nakon spektakla u Zagrebu, prvom koncertu koji su članovi Parnog Valjka i njihovi prijatelji održali nakon Akijevog preranog odlaska. Naravno da njihovoj vjernoj publici koja je desetljećima uživala u njihovim pjesmama to nije bilo dovoljno te se pulski koncert nametnuo kao logičan izbor, tim više što je već bio upisan u raspored turneje još prije iznenadnog Akijevog odlaska 22. siječnja ove godine.

Ispred pulske Arene već nakon 19 sati počeli su se okupljati fanovi Parnog Valjka. Koncert "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći Aki…".

Koncert mora biti bez Akija, ali zato su tu Kiki Rahimovski, Massimo, Pero Galić, Filip Rudan, Lu Jakelić, Nermin, Neno Belan i mladi glazbenik Noa Rupčić...

Poznata je činjenica da je Aki stalno dolazio u Pulu i bio njen počasni građanin. Ovaj koncert radimo da Akija ispratimo na pravi način", kazao je uoči koncerta Zorislav Preksavec - Prexi, basist Parnog Valjka, a klavijaturist Berislav Blažević - Bero dodao da je Valjak posebno vezan za pulski amfiteatar jer "Arena ima svoju magiju, starinu koja daje poseban štih."

Na druženju s novinarima uoči koncerta Massimo se prisjetio druženja s članovima Valjka istaknuvši posebno Akijevu poduzetnost i uvjerljivost dodavši da je bio i "menadžer" par excellence. Neno Belan govorio je o njihovim susretima na Đoserovom memorijalu.

"Arena je rasprodana! Hvala svima!" bend je poručio uoči koncerta putem svojih društvenih mreža, a Pula je grad u kojem Akija pamte po velikodušnom humanitarnom radu, a tu je nagrađen i Poveljom počasnog građanina. Husein Hasanefendić Hus izjavio je još prije toga da bend nakon koncerta u pulskoj Areni neće više raditi ovakav koncert nego će se odmoriti, sabrati, vidjeti reakcije publike i donijeti odluke što i kako dalje. Teško da će se publika pomiriti s time da Parni Valjak jednostavno prestane svirati, čak i bez Akija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini