ISTRA U RITMU 7. PLESOMANIJE

U Buzetu se natjecalo gotovo 400 malih plesača u 34 koreografije


Gotovo 400 malih istarskih plesača koliko ih se u 34 koreografije kroz pet kategorija predstavilo na sedmom izdanju županijskog natjecanja plesnih grupa u modernom plesu za djecu do 10 godina, popularne Plesomanije, ostavilo je srce pod svjetlima pozornice dok su im roditelji vatreno navijali - nisu štedjeli dlanove niti svoja grla.

- Veliko zadovoljstvo vidjeti je ovakvu zainteresiranost malih plesača i publike, izjavila je predsjednica žirija koreografkinja i plesna pedagoginja Vesna Mimica koju je ponijela atmosfera u Sportskoj dvorani.

Niz sjajnih plesnih rješenja

Žiri nije imao nimalo lak zadatak izabrati najbolje, bez obzira što je Mimica sa sobom povela pojačanje. Uz nju u žiriju je bila i Sanja Hrgetić, plesna pedagoginja i odnedavno dopredsjednica međunarodne organizacije za dječje plesno stvaralaštvo, a potom i nova pojačanja Marija Mrđenović Minarik koja sudi na velikim show dance natjecanjima te Nikolaj Vask, koreograf i voditelj Baletne škole Carlota Grisi iz Umaga, što sve govori o važnost natjecanja u Buzetu.

- Vidjeli smo niz odličnih koreografija, sjajnih plesnih rješenja, dobrih scena i dobrih kostima, znači iz godine u godinu sve je bolje, ovo je doista preraslo u značajnu plesnu manifestaciju, zaključila je Mimica uz pohvale organizatoru, buzetskoj Udruzi "Mali veliki mikrofon", suorganizatorima Pučkom otvorenom učilištu "Augustin Vivoda" i Osnovnoj školi "Vazmoslav Gržalja" te pokrovitelju Gradu Buzetu.

- Neovisno o mnogim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima na kojima sudjeluju, Plesomanija je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu okupe najbolji mali plesači Istre, zadovoljan je i Alan Poropat, inicijator projekta i voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon". Uz Poropata, trosatni program vodila je i Ana Pisak. Scenografiju za efektnu pozornicu izradila je Sanja Pernić zajedno s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre - Poludnevnim boravkom Buzet.

Sunshine iz Novigrada i Lutkice iz Poreča

Grand prix u kategoriji vrtićkog uzrasta pripao je plesnoj skupini PS Saltatrix iz Pule. U kategoriji vrtićkog uzrasta prvo mjesto osvojila je plesna skupina USB Žabice iz Poreča, drugo mjesto Roxy Dance iz Pazina, a treće mjesto dijele Roxanne iz Rovinja i Baletna škola Iskrice iz Buzeta.

U kategoriji učenika 1. i 2. razreda koje djeluju pri udrugama Grand prix osvojila je grupa Sunshine iz Novigrada. Prvo mjesto u toj kategoriji pripalo je skupini USB Mišice iz Poreča, drugo mjesto dijele PS Pirueta iz Medulina i USB Pixie iz Poreča, a treće mjesto DND Fažana Stars Melody i Udruga MVM iz Buzeta Slatkice.

U kategoriji plesnih skupina učenika 3. i 4. razreda koje djeluju pri udrugama Grand prix osvojila je plesna grupa USB Lutkice iz Poreča. Prvo mjesto izborila je plesna skupina USB Zvrkice Poreč, drugo mjesto dijele Udruga MVM Sky iz Lupoglava i PS Saltatrix iz Pule, a treće mjesto Zajednica Talijana Umag Happy Dream i Mot08 Shine iz Poreča.

U urbanom plesu najbolja Roxanne

U urbanom plesu (hip hop, break dance) najbolja je skupina Roxanne iz Rovinja, druga je PS Saltatrix iz Pule, a treća također skupina pulskog Saltatrixa. U showdanceu pobjednici su Roxy Dance iz Pazina, drugo mjesto osvojio je Mot08 Angels iz Poreča, a treća je Roxanne iz Rovinja.

Žiri je dodijelio i nagradu za najbolju scenografiju koja je pripala skupini The Spirit Pazin, za najbolju kostimografiju nagradu su dobile USB Mišice Poreč, a najsimpatičniji nastup PS Saltatrix iz Pule. U revijalnom dijelu programa nastupile su gostujuće plesne skupine Baletne škole Carlota Grisi iz Umaga, starija plesna skupina Udruge MVM Skay iz Lupoglava i plesna skupina Roxy dance iz Udruge za ples i rekreaciju Roč. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter