OSTAJE DO KRAJA VELJAČE

RIJEKA: ZAVRTIO SE PANORAMSKI KOTAČ

| Autor: Glas Istre
(Foto Dnevno.hr)

(Foto Dnevno.hr)


Rijeka je dobila panoramski kotač u središtu grada. Tako Riječani, ali i turisti, mogu uživati u panoramskom pogledu na grad i riječki zaljev, javlja HRT.

- Zaista je dobar osjećaj. Nisam inače ljubiteljica visina, jako se dobro osjećam u vožnji ovim panoramskim kotačem. S jedne strane imam priliku vidjeti naš prekrasan grad, s druge strane puca pogled prema riječkom zaljevu, prema Opatiji. I zaista mogu reći kako bi, onako laički kako bi ljudi rekli - gušt se voziti panoramskim kotačem, javila je Ivana Perić iz gondole.

- Riječ je o kotaču visokom 22 metra, ima 18 gondola, a stigao je iz Varaždina. U svaku gondolu stane 5 posjetitelja. Vožnja za dječicu staru do 5 godina je besplatna, a traje, zavisno od gužve, između 6 i 10 minuta. Ovaj panoramski kotač u Rijeci će ostati sve do kraja veljače, a gdje će dalje, neka zasad ostane tajna i iznenađenje, rekla je.

Riječko oko, kako su mnogi nazvali golemi, oko 25 metara visoki kotač s kabinama za putnike, smješten na Trgu 111. brigade u središtu Rijeke u subotnje je jutro započeo sa svojom jednomjesečnom vrtnjom. Zamišljeno kao dio slojevitih karnevalskih događanja, “Oko” je trebalo biti dijelom tog veselog riječkog mjeseca, no – karnevala nema. Ostalo je samo “kolo”.

Vikendom je radno vrijeme od 11 do 22 sata, radnim danom od 14 do također 22 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater