NA KAŠTELU ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT

VIDEO/PULJANI ZNAJU KAD TREBA PRUŽITI RUKU POMOĆI: Velika podrška za poznatog pulskog gitaristu Aleksa Černjula

| Autor: Mladen RADIĆ


Da Puljani znaju kada treba pružiti ruku pomoći, pokazao je i preksinoćni koncert "Svi za našeg legendarnog gitaristu Aleksa" koji je održan u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja na Kaštelu, a na kojem je sakupljan novac za liječenje poznatog pulskog gitariste Aleksa Černjula koji boluje od raka. Na koncertu su nastupili Preludium, Bruno Krajcar i Gianluca Draguzet, Edi East Trance Blues, Livio Morosin i Banda, Šajeta, Nola, Atomsko Sklonište, Alen Vitasović, a pod pseudonimom A.C.Alien našao se Aleksov brat Adriano.


Svi su se izvođači tako prisjetili svog prijatelja Aleksa koji je dugo godina dio pulske scene, a sve to zajedništvo koje se preksinoć osjećalo i koje je stvaralo jednu pozitivnu energiju možda je najbolje sažela voditeljica programa Vesna Petrović Foškera:
- Moramo dobiti, makar za urtu!, poručila je ona okupljenima koji su došli pomoći Černjulu da vodi ovu bitku.
Černjulovu su karijeru obilježile suradnje sa Atomskim Skloništem, Alenom Vitasovićem i mnogim drugima te je sam nastupao na mnogobrojnim humanitarnim koncertima, a bavio se i sportom.
Preksinoć je bilo očito da oni koji su došli na Kaštel, nisu bili tu isključivo zbog glazbe, već i zbog druženja. Oni koji često odlaze na koncerte u Puli, mogli su sresti dosta poznatih lica, publika je cijelu večer pristizala, čak i iza ponoći kada se koncert počeo primicati kraju. U jednom trenutku nebo je poslalo par kapi, baš za vrijeme nastupa Livija Morosina koji je spremno uzvratio izvevši „La piova“ nakon čega se kiša (ili jedna malo jača rosa) smirila. Prije toga Bruno Krajcar sam za klavijaturama poželio je publici da sve prođe u znaku pozitive, pa je tako i bilo cijelu večer.

Nola je nakon Livija dodatno zagrijala atmosferu svojim poznatim pjesmama u čije se pjevanje uključila publika kao i Atomsko sklonište čijim hitovima vrijeme, izgleda, ne može naškoditi. Nakon toliko desetljeća pjesme ovog benda za čijim je mikrofonom nekada bio pokojni Serđo Blažić Đoser i danas odlično funkcioniraju uživo i motiviraju publiku da ih pjeva zajedno s bendom. Tako je bilo i s Alenom Vitasovićem u čijem je bendu dugo vremena svirao Černjul te je Alen jednostavno poručio „Neka mu Bog da zdravlje“. I Alenovi hitovi se odlično drže, pa je Alen konstatirao da ga je rock scena konačno prihvatila. Možda je to bilo i zbog toga što je preksinoćni nastup otvorio jednom zbilja uvjerljivom izvedbom legendarne Princeove „Purple rain“, prije nego je krenuo s autorskim pjesmama. Sve u svemu, atmosfera je bila baš onakva kakva treba biti.


Cijeli događaji su organizirali Aleksovi brat i sestra Adriano i Tilli Černjul, zatim Eleonora Lee Ražem te Rock Caffe Pula. Sponzori su bili Grad Pula, Rock Caffe, Audiolab, Crni vjetar, ZAMP, TV nova, Glas Istre, Radio Maestral, TV Istra, Radio Labin i HRT radio Pula. Tko želi, može i dalje uplatiti novac za Aleksovo liječenje na račun HR 32 2500 0093 2070 1057 4.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom