Bogat koncertni program

"PREMANKULTURA (SEPTEMBART)" Edi East Trance Blues u petak u Premanturi

| Autor: B. Ć. J.

Edi East Trance Blues nastupit će u petak u Premanturi, na placi kod crkve, u 20,30 sati, na koncertu u sklopu tradicionalnog projekta "PremanKultura (SeptembArt)", kojeg organizira Udruga Fenoliga. Edi East Trance Blues nastupit će u puno/proširenoj postavi, najavljuje prvi čovjek benda Edi Maružin. Prema najavi publika će moći čuti njihov east trance blues, mješavinu North Mississippi Hill Country Bluesa, istrijanske kante i domaće beside kojeg su predstavili na albumu prvijencu "Sumpor", koji je objavljen prije nepune dvije godine.

- Dakle, biti će predstavljen cjelokupni prvi album, kao i ponešto starog Gustaf blues materijala, dok će nove pjesme biti pripremljene tek za promociju novog albuma, kaže Edi .

Naime, poput mnogih glazbenika koji su ovaj korona period i izostanak koncertne aktivnosti iskoristili za kreativni rad, učinili su to i Edi East Trance Blues. Upravo završavaju svoj novi, drugi album pod nazivom "Normalizacija". Edi Maružin, koji je autor tekstova i glazbe, te Čedomir Mošnja, Predrag Ljuna, Danijel Paulović, Ang Maružin, Bernarda Ravnić i Davor Milovan Bili, su pod producentskom palicom Edija Cukerića, snimili gotovo cijeli materijal.

- Postoje ipak i nekakve minimalne koncertne aktivnosti, koje su hrabri pojedinci uspjeli realizirati, među koje svakako spada Udruga Fenoliga koja u Premanturi upravo odrađuje petodnevni festival, kaže Maružin i podsjeća da se koncert u Premanturi, na placi kod crkve, održava uz poštivanje svih Covid 19 mjera.

Do kraja festivalskog programa "PremanKultura (SeptembArt)", na programu je i subotnji koncert Albe & Lea iz Opatije, a 8. rujna nastupa pulski The Quintet. Svi koncerti započet će u 20.30 sati, a ulaz je na sve koncerte slobodan. U slučaju kiše bit će odgođeni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini