U ORGANIZACIJI FENOLIGE

THE QUINTET NA PLACI: Iskusni džezeri večeras u Premanturi

| Autor: Zoran ANGELESKI

Večeras u 20.30 sati na premanturskoj placi, uz slobodan ulaz i u organizaciji udruge u kulturi Fenoliga, održat će se novi koncert ovaj put nastup sastava The Quintet - pulsko rovinjske skupine glazbenika koju povezuje sklonost k izvođenju instrumentalne glazbe na tragu Georgea Bensona, The Crusadersa, i Herbiea Hancocka.

Postavu The Quinteta čine poznati pulski džezeri - tu je najiskusniji Boro Lukić na gitari, stari lisac koji je svirao s Davorom Lorkovićem, svestranom ličnošću s kojim započinje jazz scena u Puli; zatim Leon Brenko za klavijaturama, koji je surađivao s brojnim etabliranim glazbenicima na hrvatskoj sceni, višegodišnji član Nole, dobitnik nagrade Status za klavir, stalni član pulskog banda Shugo's Foosy i Smooth Jazz Quarteta. Gitarist Alen Spada također je član pulskog banda Shugo's Foosy, svirao je s Nolom, Massimom Savićem, Tonijem Cetinskim, a trenutno je angažiran na pokretanju vlastitog studija za snimanje.

Ritam sekciju čine rovinjski glazbenici suptilni basist Marko Kalčić i sjajan bubnjar Goran Salvi na bubnjevima koji već dugi niz godina sviraju zajedno, pa i u Smooth Jazz Quartetu, a prije pet godina bili su članovi rovinjskog banda BeBlue koji je pobijedio na Croatian Blues Challengeu te su predstavljali Hrvatsku na International Blues Challengeu u Memphisu (USA). Ovaj dvojac je i u Glazbenom laboratoriju Rovinj koji se na neformalan način bavi edukacijom mladih glazbenika. U slučaju kiše koncert se odgađa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of