PRIRODNI SAVEZNICI

Moćna eterična ulja koja ublažavaju simptome prehlade i gripe

| Autor: Portal NoviList
Pixabay

Pixabay


Ova eterična ulja djeluju protuupalno te sadrže antibakterijska svojstva i ublažavaju napadaje kašlja i nadraženost grla

Sezona prehlada i gripa u punom je jeku, stoga je u zimskom razdoblju potrebno poraditi na imunitetu uz zdravu prehranu i pojačano konzumiranje voća i povrća bogatog vitaminima i mineralima.

Ukoliko niste uspjeli spriječiti zarazu i muči vas prehlada, kašalj ili začepljenost dišnih puteva, u olakšavanju simptoma prehlade i gripe mogu vam pomoći eterična ulja. Brojna eterična ulja djeluju protuupalno te sadrže antibakterijska svojstva i ublažavaju napadaje kašlja i nadraženost grla.

 Najsigurniji način korištenja eteričnih ulja jest pomoću difuzera. Pri korištenju eteričnih ulja u difuzerima vodite se jednostavnim pravilom i na 120 ml vode dodajte do 20 kapi eteričnog ulja po odabiru.

Ovo su najmoćnija eterična ulja koja vam mogu pomoći u ublažavanju simptoma prehlade i gripe.

 

Eterično ulje ružmarina 

Istraživanja su pokazala da ovo eterično ulje djeluje protuupalno te opušta mišiće tijela. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se u tretiranju kašlja, prehlade, upala grla i začepljenosti dišnih puteva.

 

Eterično ulje muškatnog oraščića 

Ovo moćno eterično ulje sadrži bogati miks protuupalnih spojeva koji se nazivaju monoterpeni. Brojna istraživanja potvrdila su da monoterpeni u eteričnim uljima mogu pomoći u ublažavanju simpotoma bronhitisa.

 

s-o-c-i-a-l-c-u-t-jX8Kqpp-TYk-unsplash

 

Eterično ulje tamjana 

Ovo aromatično ulje stoljećima se koristilo u tretiranju raznih bolesti, a provedena istraživanja navode na zaključke kako eterično ulje tamjana ima snažna antibakterijska svojstva.

Foto: Unsplash

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter