SAMANTA BARTULOVIĆ MISS TURIZMA SLOVENIJE 2017.

MISSICA IZ MALOG KAŠTELA NA GRANICI: Uživala sam dok je show trajao, ali ostala svoja i normalna

| Autor: Sanja BOSNIĆ
U Maleziji se natjecala među više od 50 djevojaka iz cijelog svijeta

Kako smo bile iscrpljene! Srećom je tu bilo djevojaka iz Srbije, Crne Gore, Bosne, iz bivše Jugoslavije, i naravno da smo se međusobno tješile i najviše družile. Djevojke iz drugih zemalja dolazile su i na probe u izazovnim haljinama i štiklama, a mi kao prave Balkanke vježbale smo u patikama. Ta njihova umišljenost i izvještačenost bile su nam pomalo smiješne, priča Samanta

Malo naselje Kaštel na krajnjem sjeveru Istre koje graniči sa Slovenijom poznato je po tradicionalnoj višednevnoj fešti šparoga - Šparogadi, brojnim gostionicama i restoranima s domaćom kuhinjom, po razvijenom obrtništvu i multietničkoj strukturi stanovništva, ali vjerojatno je manje poznato da ovdje živi i Miss turizma Slovenije 2017. godine - Samanta Bartulović koja je Sloveniju predstavljala i na izboru za Miss turizma svijeta 2018. u Maleziji.

Otmjena lavica

- Otac Anto mi je rodom iz Jajca, a podrijetlo vuče iz Požege, dok mi je majka Vasmiljka rodom iz Banja Luke i upoznali su se vrlo mladi u Izoli. Otac je Hrvat, a majka pravoslavka, a starija sestra Suzana i ja rođene smo u Kopru, tako da smo mi Slovenke, duhovito će Samanta koja živi u Kaštelu već pet godina u novosagrađenoj roditeljskoj kući.

Misica Samanta visoka je 172 centimetra, porculanskog tena i očiju tamnih kao ugljen, ali koji plamti. Ono što posebno plijeni pozornost je Samantino otmjeno držanje, profinjenost i toplina kojom zrači. U razgovoru kockice se poslože na mjesto i saznajemo odakle joj to kraljevsko držanje.

- Pa lav sam u horoskopu i 17. kolovoza napunit ću 24 godine. Prvi sam se put prijavila na natjecanje za Miss turizma Slovenije 2016. godine, iz znatiželje, i bila sam druga pratilja, a onda sam se, na nagovor prijateljica, javila i drugi put, 2017., i sasvim neočekivano pobijedila na velikom natjecanju u Avditoriju Portorož u konkurenciji 12 finalistica. Tako sam stekla pravo predstavljati Sloveniju na natjecanju za Miss turizma svijeta održanom prošlog siječnja u mjestu Malaka. Prije puta u Maleziju, u studenom 2017. gostovala sam na izboru Miss turizma Hrvatske u Hotelu Admiral u Zagrebu gdje sam bila prezenterica zajedno s glumicom Barbarom Vicković. Pobijedila je prelijepa Magdalena Brkić iz Vinkovaca s kojom sam se nastavila družiti u Maleziji te održavamo prijateljstvo i danas, prisjeća se Samanta.

U Maleziji se natjecala među više od 50 djevojaka iz cijelog svijeta. Prvi put u životu tada je letjela avionom, sama, i to na tako veliko natjecanje, u daleku, nepoznatu zemlju. Krenula je iz Zagreba za Dubai, nije znala ni kako se ulazi na aerodrom, kako se prijavljuje let i čekiraju karte. "U Dubaiju je sve tako dobro organizirano da nisam morala tražiti pomoć, međutim u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije, aerodrom je ogroman i kad god bih zatražila neku informaciju, hodala po aerodromskoj zgradi, osjećala sam poglede na sebi i neku nelagodu. Bila sam u haljinici i štiklama i malo sam se pribojavala jer sam ipak bila sama u dalekom svijetu, no sve je prošlo u najboljem redu", kaže Samanta.

Prave Balkanke

- Smjestili su nas u hotel od 50 katova, s ogromnim trgovačkim centrom, pravi mali grad. Pomalo sam zazirala od svega jer su mi neke prethodnice pričale da ima natjecateljica toliko ambicioznih i malicioznih koje ti znaju napakostiti uoči izlaska na pistu. Navodno su nekima i kosu znale odrezati da bi ih eliminirale kao konkurenciju. No, ovaj je put vladala iznimno prijateljska atmosfera. Toliko smo se zbližile da smo se rastajale u suzama i dugim zagrljajima. Ipak smo zajedno provele puna tri tjedna, po 24 sata suočene jedna s drugom u nepoznatim situacijama i stvorila se uzajamna podrška. Uvježbavale smo po čitav dan pet koreografija, uglavnom plesnih, i tek predzadnji dan na generalnoj probi na pozornici shvatili su da je takav nastup neizvediv u tom prostoru pa smo morale čitav dan i noć vježbati nove elemente. Kako smo bile iscrpljene! Srećom je tu bilo djevojaka iz Srbije, Crne Gore, Bosne, iz bivše Jugoslavije, i naravno da smo se međusobno tješile i najviše družile. Djevojke iz drugih zemalja dolazile su i na probe u izazovnim haljinama i štiklama, a mi kao prave Balkanke vježbale smo u patikama. Ta njihova umišljenost i izvještačenost bile su nam pomalo smiješne, priča djevojka iz Kaštela.

Pistom su prohodale u hlačama, kupaćem kostimu, narodnoj nošnji, haljini po vlastitom izboru i za kraj u svečanoj haljini. Prvo je izabrano 15 najljepših kandidatkinja, a zatim pet finalistica.

- Pobijedila je prelijepa djevojka iz Kolumbije. Iako je bilo nebrojeno lijepih natjecateljica, Kolumbijka je odskakala svojom ljepotom i navijale smo, mislim sve, za njezinu pobjedu, iskreno će Samanta, dodajući da je bilo nekih mućki kod izbora prve i druge pratilje. "Prvo su izabrane dvije djevojke, ne sjećam se više iz kojih zemalja, a onda su voditelji objavili da su krivo zbrojeni bodovi, tim su se curama ispričali pa je prvom pratiljom proglašena misica Malezije, a drugom pratiljom djevojka iz Srbije. Magdalena Brkić iz Hrvatske osvojila je zavidno šesto mjesto.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini