WEEKEND FOOD FESTIVAL U ROVINJU

Massimo Bottura, vlasnik najboljeg restorana na svijetu poručio kuharima: NE ZABORAVITE ODAKLE DOLAZITE I TKO STE

Postoje različita pravila za kreativnost, no prije svega treba biti hrabar i spreman pogriješiti. To i jest kreativnost – pogriješiti i stotinu puta, ali nastaviti dalje u svojoj želji kročenja neutabanim putem i stvaranja nečega novog. To je avangarda, poručio je u Rovinju Dabiz Munoz, najbolji svjetski chef 2021.

| Autor: Lara BAGAR
Massimo Bottura (Foto Emica Elvedji Pixsell za  Weekend Food Festival Rovinj)

Massimo Bottura (Foto Emica Elvedji Pixsell za Weekend Food Festival Rovinj)


Završnica programa Weekend Food Festivala nedvojbeno je bio jedan od glavnih motiva dolaska većine posjetitelja u Rovinj, a postava najboljih među najboljima, ne samo da je opravdala, već je i nadmašila sva očekivanja. Pritom su glavni hit bile upravo najveće zvijezde festivala, chef Massimo Bottura, vlasnik restorana Osteria Francescana, dvaput proglašenog najboljim restoranom svijeta prema The World’s 50 Best Restaurants i Dabiz Munoz, najbolji svjetski chef 2021. po izboru Best Chef Awardsa te vlasnik restorana DiverXO – jedinog restorana s čak tri Michelinove zvjezdice u Madridu.

Jedan od velikana gastro industrije Massimo Bottura, u inspirativnom "1 na 1" razgovoru s direktorom programa Weekend Food Festivala Hrvojem Petrićem otkrio je kako je to voditi restoransko "carstvo", ali i ponudio savjete za mlade chefove. "Nema više isprika. Nosimo veliku odgovornost i moramo poduzeti nešto, svijet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i tko ste, jer diverzitet i kultura su bitni", poručio je Massimo Bottura. Istaknuo je da se svijet gastronomije kreće u smjeru održive budućnosti, promišljajući pritom o konceptima koji su u neku ruku novi, a zapravo se temelje na povratku u neka prošla vremena.

Njegov prethodnik na najvećoj pozornici festivala, Dabiz Munoz, zaintrigirao je publiku osebujnim uvodnim videom, ali i pričom o kulinarskoj avangardi, pri čemu je pokazao i zašto je 2021. proglašen najboljim svjetskim chefom.

- Postoje različita pravila za kreativnost, no prije svega treba biti hrabar i spreman pogriješiti. To i jest kreativnost – pogriješiti i stotinu puta, ali nastaviti dalje u svojoj želji kročenja neutabanim putem i stvaranja nečega novog. To je avangarda", poručio je Dabiz Munoz, uz važnu poruku da istinska avangarda počinje nepokolebljivom predanosti svojoj viziji. Svoj iznimno upečatljiv nastup zaključio je malenim "sneak peakom" svog najnovijeg restorana RavioXO koji tek treba ugledati svjetlo dana u Madridu, čime je počastio sve okupljene dodatnom ekskluzivom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter