WEEKEND MEDIA FESTIVAL

Ovogodišnje izdanje puno je aktualnih tema i zanimljivih gostiju. SAZNAJEMO DETALJE

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
I ove godine očekuje nas bogat program

I ove godine očekuje nas bogat program


Još nas nešto sitno vremena dijeli od najpoznatijeg festivala u Rovinju, 14. Weekend Media festivala. Nakon godinu dana pauze, festival pod sloganom "Živio život", održati će se od 23. do 26. rujna na sad već tradicionalnom mjestu, u staroj Tvornici duhana pokraj rovinjske rive. Posjetitelje ovogodišnjeg 14. izdanja očekuje bogat program s nizom aktualnih i korisnih tema koje povezuju trendove i fenomene u medijima, marketingu i odnosima s javnošću, poduzetništvu, kreativnoj industriji, kao i društvu općenito, a o njima će diskutirati poznata imena.

U petak, 24. rujna, Weekend Media Festival otvaraju poznati svjetski putnik i bloger Kristijan Iličić (Nomadik Travel), influencerice Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević, poznatija kao Diva is Back i balkanski TikToker Dario Marčac. Oni će sudjelovati u panel raspravi "Influenceri – trgovci utjecajem" u kojoj će otkriti tajne influencer marketinga. Nikola Dujmović iz Spana opisat će njihov poslovni put "Od garaže do burze: Span – prvi IT izlaz na burzu", a najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc raspravljat će o tome koliko sport i događanja kao što su Snježna kraljica, WRC i ACI Sail doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Poznati njemački psihijatar Manfred Spitzer, ujedno i autor brojnih knjiga na temu utjecaja tehnologije, svojim će predavanjem pod nazivom „Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu“ na nešto drugačiji način prikazati svima dobro poznatu temu – problematičan utjecaj tehnologije na svakodnevni život. Aktualna tema današnjice je i ona aktivizma.

Naime, u posljednjih nekoliko godina diljem svijeta udruge i građani pobunili su se protiv raznih nepravdi u društvu, a o toj će temi govoriti osnivačica inicijative Spasi me Jelena Veljača, zastupnica u Hrvatskom saboru Sandra Benčić (Možemo), Nevena Rendeli i Vesna Blašković, osnivačice udruge SOS Zagreb te Asja Krsmanović, sarajevska glumica i jedna od pokretačica inicijative Nisam tražila.

Goran Bogdan, kazališni, televizijski i filmski glumac, govoriti će na temu „Influencer celebrity – biti ili ne biti“ te odgovoriti na pitanja moraš li biti celebrity da bi bio influencer i obratno. Ivan Petrović iz Exit Festivala, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš, i Joe Bašić, prvi čovjek Ultra Europe, raspravljat će o tome "Kako festivali mijenjaju destinacije?" te iz prve ruke govoriti o utjecaju festivala na turizam i život gradova. Poznata regionalna TV lica, Jovana Joksimović (K1), Zoran Šprajc (RTL) i Zoran Kesić (Nova.RS), govorit će o sveprisutnijem infotainmentu u televizijskom sadržaju.

Istog dana, Amerikanac hrvatskih korijena, jedan od najpoznatijih sportskih producenata u SAD-u, Pete Radovich, objasnit će kako je sport ostao jedini pravi reality i kako je prodao nogomet Amerikancima u svom pitchu „Sport – The best reality TV in the world“. Nagrađivani hrvatski kreativni direktor, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa i Marko Matejčić, direktor za strateško planiranje iz MediaComa, jedini hrvatski dobitnici Canneskog lava, otkrit će "Kako osvojiti Cannes lava".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter