WEEKEND FOOD FESTIVAL

Najvažnija imena svjetske gastronomske scene od 5. do 8. svibnja dolaze u Rovinj

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Weekend Food Festival, jedinstven edukativno-hedonistički događaj, konačno se ove godine vraća i to u velikom stilu. Kao najoriginalniji i najatraktivniji festival ove vrste u Hrvatskoj svoja će vrata otvoriti u živopisnom Rovinju. U samom srcu grada, u prostoru Stare tvornice duhana u trajanju od četiri dana, od 5. do 8. svibnja 2022., okupit će se najbolji od najboljih, oni najznačajniji sa svjetske i regionalne kulinarske i enogastro scene, što ovaj događaj zasigurno čini najznačajnijim i najekskluzivnijim na ovim prostorima, pa i šire.

Zvučna imena iz Hrvatske i svijeta podijelit će svoja znanja, iskustva, strast i entuzijazam s kolegama profesionalcima, ugostiteljima, vinarima, enolozima, maslinarima, enogastro stručnjacima, foodijima i svim gastrofilima željnima novih otkrića i saznanja. Brojni paneli, masterclassovi te popratni događaji prilika su osim za osobni i profesionalni razvoj i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika.

Gala večere, izvrsna vina, hrana i glazba spoj su koji garantira da će Weekend Food Festival biti mjesto dobrih, pozitivnih i nadahnjujućih doživljaja i vibracija.

U Rovinj stižu neka od najimpresivnijih svjetskih imena i zvijezda kao što su chef Rasmus Munk iz danskog Alchemista, restorana koji ima 2 Michelinove zvjezdice i koji je među najboljim restoranima na svijetu, a OAD ga je proglasio najboljim restoranom u Europi 2021. godine. Zatim Sergey i Ivan Berezutskiy iz moskovskog Twins Gardena s 2 Michelinove zvjezdice.

Tu je i najbolja chefica svijeta 2017. godine Ana Roš čiji restoran Hiša Franko iz Kobarida u Sloveniji također ponosno nosi 2 Michelinove zvjezdice.

Organizatori najavljuju da će imena ostalih velikih chefova koji dolaze otkriti vrlo brzo, no osim njih na festival dolaze i vrhunski slastičari te etablirani svjetski hotelski i restoranski manageri. Svim će događanjima na festivalu prisustvovati i creme de la creme gastro i lifestyle novinarstva iz cijelog svijeta.

Jedinstvena je to prilika za sve ljubitelje gastronomije da na jednom mjestu kušaju najbolje svjetske kuhinje, kao i hrvatske proizvode i vina.

Early bird ulaznice za Weekend Food Festival već su u prodaji, a može ih se kupiti na weekendfoodfestival.com.

Weekend Food Festival Rovinj

Ana Roš

Weekend Food Festival Rovinj

Sergey i Ivan Berezutskiy

Weekend Food Festival Rovinj

Rasmus Munk

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum