12. KOLOVOZA

LUCE - Igra svjetla i video mapping projekcije u Vodnjanu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Prve u Istri, ulice Vodnjana zasjale su obasjane svjetlošću javne rasvjete daleke 1899. godine zahvaljujući industrijalcu i vizionaru Pietru Marchesiju. Njemu i njegovim brojnim zaslugama u čast, Turistička zajednica grada Vodnjana učinit će da dijelovi Vodnjana 12. kolovoza zablistaju kroz igru svjetla i video mapping projekcije u sklopu projekta nazvanog LUCE (tal. svjetlost).

Video mappingom na vodnjanskim pročeljima oživjet će vrhunske ilustracije iz stripa Vodnjanske štorijice kojeg je Turistička zajednica promovirala i predstavila prošle godine. Ovim je stripom Turistička zajednica grada Vodnjana na originalan način ispričala vodnjanske, galižanske i perojske legende i pučke predaje za što je 2020. godine nagrađena nacionalnom turističkom nagradom "Simply the best", a sada će ovi likovi oživjeti kroz video mapping.

Glavni dio projekta LUCE kojim bi zasigurno bio zadivljen i sam Pietro Marchesi, održat će se na Zagrebačkom trgu u Vodnjanu. U suradnji s čarobnjacima svjetla iz tvrtke Visualia napravljen je zadivljujući video mapping čije će se petominutne projekcije održavati u intervalima od 21 h do ponoći.

Mali trg Forno Grande, ukrašen jednim od najljepših vodnjanskih murala, bit će "pomoćno" mjesto održavanja projekta LUCE gdje će za dobru glazbu biti zadužena Groovoteka, a za pune čaše craft piva i vina te street food zalogaje pobrinut će se Fabrika bira, vinarija Medea i konoba Danijela. Uz glavni dio programa na Zagrebačkom trgu posvećen Vodnjanskim štorijicama, duž ulice Forno Grande posjetitelje će oduševljavati montirane svjetlosne i interaktivne instalacije. One će posebno doći do izražaja na tlu i pročeljima zgrada nakon što se ugasi gradska rasvjeta.

Privremeno će se zatvoriti promet u Vodnjanu na području Ulice 16. Januara, Zagrebačkog trga i Ulice Forno Grande 12. kolovoza od 20.30 do ponoći, povodom održavanja manifestacije LUCE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom