MODNA REVIJA ONLINE

LOOK @ME: PRVA VIRTUALNA MODNA REVIJA U ISTRI Ove godine svatko može biti u prvom redu uz modnu pistu Cave Romane

| Autor: Lara BAGAR


U sugestivnom ambijentu rimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu predstavila su se najjača imena istarske modne scene s pet odjevnih predmeta iz svojih aktualnih kolekcija. Slaveći praktičnost, slobodu izražavanja i ženstvenost, pomno odabranim materijalima, bojama i tehnikama obrade, uveli su nas u deset malih stilskih priča. Vođeni svojom intuicijom, znanjem i dizajnom deset kreatora ponudilo nam je svoj pogled na ženu danas

Kada stvarni svijet ne funkcionira, tu je virtualni. Tako je prvi virtualni tjedan mode nedavno okončan u Parizu. Haute couture, visoka moda bez pozivnica, prvih redova i paparazza. Moda bez glamura - korona moda. Stilska je to odrednica svih kolekcija sezone 2020. Korona je paralizirala sve društvene događaje u cijelom svijetu, što nije zaobišlo ni lokalne. Otkazuju se festivali, koncerti i svi društveni događaji.

No, u toku sa novonastalim svjetskim tjednima mode i lokalne modne snage odlučile su svojim vjernim sljedbenicima i ljubiteljima mode podariti svoju tradicionalnu srpanjsku reviju. Modni projekt LOOK @ME u svom jedanaestom virtualnom izdanju pamtit će se po tome jer će ova revija biti dostupna baš svima. Ispred ekrana svatko je u prvom redu, i to treba iskoristiti kao privilegiju. Tehnologija je uznapredovala do te mjere da smo u virtualnom svijetu u stanju izvesti i puno kompleksnije podvige od pregledavanja modnih kolekcija. Uspjeli su to i Marko Mavija i Kristina Brkić te osmislili prvu virtualnu reviju u Istri s organizacijskom logistikom Ingrid Rojc. U sugestivnom ambijentu rimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu najjača imena istarske modne scene predstavila su se s pet odjevnih predmeta iz svojih aktualnih kolekcija. Slaveći praktičnost, slobodu izražavanja i ženstvenost, pomno odabranim materijalima, bojama i tehnikama obrade uveli su nas u deset malih stilskih priča. Vođeni svojom intuicijom, znanjem i dizajnom deset kreatora ponudilo nam je svoj pogled na ženu danas. Od romantične do avangardnih.

Na reviji su sudjelovali: Antonela Gregorović, Stehlik by Anja Stehlik, Iva Kuzmanović, Ivana Tomić, Laardesign, Anima M, Martina Herak, Katja Kliba i Kristina Nefat, koja se na scenu vratila nakon dugo vremena. Cijeli dojam zaokružile su frizure frizerskog salona Artistic, make up Klare Sošić iz Elle beauty. Tu je i Lash academy Studio Be a Diva. Dekoraciju potpisuje Leona Wedding & Flowers. Reviju su fotografijama ovjekovječili Giordano Cellich i Iva Kuzmanović, a videouradak potpisuje Alen Hudoletnjak.

Kreatori su nam podarili dašak ljepote u ne baš lijepim vremenima, a na nama je da ih podržimo, kupujemo kako bi opstali i u nekoj skoroj budućnosti, i u istom broju sudjelovali na nekoj pravoj modnoj reviji. Ddo tada ih pogledajte iz "fotelje" na youtube kanalu pod virtualna revija2020.

Ovu virtualnu reviju sponzorirala je Zajednice Talijana iz Buja u suradnji sa Festivalom Istrovenetskog narječja, a nastala je u mjesecu epidemioloških razmjera gdje je poštivanje preventivnih mjera bilo nužno kako bi se ova manifestacija mogla realizirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater