PRVI KORAK JE - NAJTEŽI

KAKO SE OSJEĆATI BOLJE? Terapeutkinja savjetuje aktivnost koja mnogima nije omiljena

| Autor: Glas Istre

Vrijeme je da se dignete s kauča i čišćenjem popravite vlastito raspoloženje.

Tjedni socijalne izolacije se nižu, i makar su mjere popustile, sve to je ostavilo tragove na raspoloženju. Često se dogodi da se razvlačimo po krevetu i kauču po cijele dane, bez energije i želje da se pomaknemo.

Pri tome smo kućanske poslove nekako stavili sa strane. Ironično je što smo upravo vjerovali kako će nam kućanstvo blistati u doba izolacije. No, nemojte da vas grize savjest, posve je normalno da se tako osjećate. Ali ne biste smjeli dugo ostati u neradu i padati sve dublje u lošije raspoloženje. Vjerovali ili ne, kućanski poslovi podižu raspoloženje.

Kako piše Freundin.de neorganiziran i pretrpan dom negativno utječe na našu psihu. 

“Čišćenje i pospremanje stana je izvrstan način da sami sebi pokažemo i uz to se i prisjetimo, da nešto možemo postići i realizirati, a činilo se nemogućim”, objasnila je Nicole Reiner, terapeutkinja iz New Yorka.

Stvoriti reda unutar svoja četiri zida stvara osjećaj ispunjenost. Pranje odjeće, plaćanje računa, usisavanje, brisanje prašine - sve ove aktivnosti stvaraju osjećaj produktivnosti, motivacije te tako podižu raspoloženje.

Naravno, onaj prvi korak koji traži od vas da se dignete s kauča je najteži, no jednom kada krenete čistiti dom, imat ćete više energije i na koncu ćete biti zadovoljni sami sa sobom, a stan će blistati, piše Novi list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater