Vinska šetnja Svetom Nedeljom

Inaugurirana je pješačka staza Kalića i bukalete

| Autor: Branko BIOČIĆ
Enogastronomska ponuda bila je i po mjeri najizbirljivijih

Enogastronomska ponuda bila je i po mjeri najizbirljivijih


Vrijeme je poslužilo organizatore, stotinjak šetača prve Vinske šetnje Svetom Nedeljom uživalo je prošle subote u rekreaciji i enogastronomskoj ponudi ove turističke destinacije. Na početku e mogla kušati istarska craft rakija OPG-a Turinela iz Malih Turina. Pored vrhunskih rakija Limoncela, Cherrinela i Medicela, degustiralo se i vrhunsko vino renomirane etikete San Martino.

Prva stanica šetnje bila je obližnja vinarija Romeo u kojoj se kušao tradicionalni hladni pijat agroturizma Kaštel pineta. Nakon okrijepe, pješaci su nastavili put do agroturizma Giovanna i kušali palentu s pancetom u salši uz vina Kos. Šetnja je dalje vodila do prepoznatljivih slatkovodnih staništa kalića Čiper, Dužica i Marguda gdje su lokalni vodiči otkrili zanimljivosti ovih lokva. Okupljeni su čuli legendu o Mrgudi kao lokvi bez dna. Naime, mještani su bezuspješno pokušali izmjeriti dno spajajući sve manige (držače za alat) iz sela, međutim i dalje nisu uspjeli dotaknuti dno lokve tako da se vjeruje da Marguda nema dna.

Put se nastavio do izvora Rupica, a posljednja gastronomska točka bio je Agroturizam Cerovac. Obitelj Načinović ponudila je domaći zarebanjak uz kupus i krumpir, a mogla se kušati selekcija vina iz vinarije Prskalo, poznatog nogometaša i bivšeg vratara Rijeke Andreja Prskala. Po povratku u Nedešćinu iduća postaja bila je vinarija Matiška, a konačni cilj vinarija Fuhtar. Sudionike pune dojmova na samom kraju su dočekali kolačići i zabava uz DJ-a Jinxie Grooves.

Ovom Vinskom šetnjom inaugurirana je pješačka staza Kalića i bukalete. Projekt staze realizirala je Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja u partnerstvu s Općinom Sveta Nedelja te uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini