RAKALJ

FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU: U petak priče iz Raklja, a sve završava koncertom Atomskog skloništa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


U petak, 12. kolovoza na programu slijede priče autora i novinara Marka Percana PRIČE O RAKLJU. Gledat ćemo HRT-ove priloge koje je Marko snimao od 2019. godine do danas, a prilozi su na temu Raklja i Rakljana. Prikazivanju će nazočiti i sam autor koji će nas kratko uvesti u svaku snimljenu priču. Gledat ćemo priče o rakljanskim pomorcima Đinu Trnu i Mariju Valiću, preživjelom putniku s broda Andrea Doria, razgovor s rakljanskim lončarom, priče o posljednjim svjetioničarima Raškog zaljeva i uvali Blaz, itd.

I naravno, već tradicionalno, 14. kolovoza rock grupa ATOMSKO SKLONIŠTE velikim rock koncertom zatvara i ovogodišnji program Festivala na dragom kamenu. Bit će to deseta godina da Atomci koncertom zatvaraju Festival!

Do sada su u sklopu ovogodišnjeg Festivala u Raklju nastupili: Trio Elogio – Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues, Tomislav Vukšić; Bosak & The Second Hand Band, The Primotajo Blues Band, gledali smo filmove BACI SE NA POD –film Nine Violić, HOBOTNICA I JA – dokumentarni film nagrađen Oscarom, animirane filmove s međunarodnog festivala animiranog filma VAFI & RAFI kao dio dječijeg programa, monodramu Marijana Grbavca prema knjizi Materin šudarić, tradicionalno predavanje o povijesti Raklja Antona Percana, a svi programi bili su besplatni za posjetitelje.

Vidimo se i ovaj vikend u korti Grubića u Raklju. Svi programi počinju u 21 sat. Veselimo se druženju, poručuju organizatori.

Program Festivala je osmišljen u suradnji s Umjetničkim vijećem Festivala kojeg čine: Stojan Matavulj – glumac i redatelj, Aleksandar Saša Mondecar – majstor svjetla, Bruno Langer – glazbenik i Edita Šanović Bolković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater