Međunarodna izložba

EPPUR SI MUOVE Ovoliko oldtimera još nije bilo u Istri

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

U Umagu se proteklog vikenda održala međunarodna izložba povijesnih vozila, u organizaciji Old timer kluba "Eppur si muove", a uslijedio je dolazak vozila na novigradski Veliki trg.

Gotovo stotinu vremešnih vozila prošlo je kroz ta dva grada, a mogli su se pritom vidjeti uistinu rijetki, pa i vrlo skupocjeni modeli automobila. Najveću pažnju posjetitelja plijenila su naravno najstarija vozila, poput Hupmobila iz 1921. godine, Forda "T" iz 1926., Forda "A" iz 1929., nekolicine drugih Fordova iz 1928. i 1930., Minerve iz 1926., Morisa iz 1928., Buicka iz 1924., Fiata iz 1924. godine.

Izloženi su bili i brojni blještavi modeli iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća: Mercedesi, Alfe, Citroeni, Fiati, Lancie, Opeli, Corvette, Triumphi, kabrioleti, američke limuzine i ostali već zaboravljeni, ali izuzetno atraktivni modeli. Kako ističu organizatori, ali i sami sudionici smotre, ovakva manifestacija - po broju i kvaliteti vozila - još nije viđena u Hrvatskoj, pa ni u dosadašnjoj desetogodišnjoj povijesti održavanja ovog old timer susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater