IZLOŽBA

OLDTIMERI U UMAGU Jedinstvena starodobna vozila sutra na Narodnom trgu

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


U Umagu na Trgu slobode, ove će se subote održati prva ovogodišnja, a ujedno i najpoznatija u Hrvatskoj, 11."Međunarodna izložba povijesnih vozila". Manifestaciju organizirana umaški Old timer klub "Eppur si muove" uz potporu Grada Umaga i Novigrada. Nakon zastoja izazvanog korona virusom, biti će to početak vraćanja društvenog života u lokalnoj sredini.

Izuzetna je to prilika za posjetitelje, ljubitelje starodobnih vozila i turiste da uživaju u razgledavanju više ode stotinu vrlo atraktivnih, već zaboravljenih, modela vozila. Najveću pažnju plijeniti će veći broj muzejskih stogodišnjaka kao npr. Hupmobil iz 1921., Ford "T" iz 1926., Ford "A" iz 1929., Ford iz 1930., Minerva iz 1926., Moris iz 1928., Ford iz 1928., Buick iz 1924., Fiat iz 1924., te ostali vršnjaci iz tog perioda. Izloženi će biti i brojni blještavi modeli iz 1950., '60. i '70. godina, Mercedesi, Alfe, Citroeni, Fiati, Lancie, Opeli, Corvette, Triumphi, kabrioleti, američke limuzine i ostali već zaboravljeni ali atraktivni modeli.

Ovakva manifestacija, po broju i kvaliteti vozila, još nije viđena u Hrvatskoj, pa čak ni u umaškoj desetogodišnjoj povijesti održavanja old timer susreta.

Manifestacija će u Umagu trajati od 9 do 12 sati kada vozila kreću u defile i vožnju gradom, odnosno umaškom rivijerom. U 13 sati stižu u naselje Sveti Pelegrin odakle kreću u 14.30 sati put Novigrada gdje će na Velikom trgu biti izložba do 17.30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum