PODRŽIMO RAD LOKALNIH UMJETNIKA

DANAS JE DAN ŽENA: Cvijeće od gline, stakla, kao dio nakita, na fotografiji, slici, svili

U znak pažnje svojim partnericama, prijateljicama, kolegicama s posla, majkama... tradicionalno 8. ožujka darujemo cvijeće. Donosimo vam ideje za nešto malo drugačije. Nešto trajnije a da opet ostanete u istom tonu

| Autor: Maja ČERLJENKO


Danas je Međunarodni dan žena. Većina želi darovati znak pažnje svojim partnericama, prijateljicama, kolegicama s posla, majkama... Tradicionalno se na ovaj dan daruje cvijeće. Mi smo odlučili dati vam ideju za nešto malo drugačije. Nešto trajnije a da opet ostanete u istom tonu. Cvijeće od gline, cvijeće kao dio nakita, fotografije i slike cvijeća, stakleno cvijeće te cvijeće na svili - izbor je na vama. Ujedno ćete podržati rad lokalnih umjetnika.

Eternal Fleur

Radmila Mitrović keramičarka je iz Štinjana. Izrađuje razne predmete od gline - od figurica različitih oblika i vrsta, šalica, unikatnih zdjela i ogledala. Koristi razne tehnike. Oblikovanjem gline bavi se 15 godina. Cvijeće Eternal Fleur izrađuje desetak godina. U ponudi su makovi, ruže, kale... Radove možete pogledati u galeriji Atelje art keramike u Štinjanu i na istoimenoj Facebook stranici.

Rad Radmile Mitrović

U tehnici oklopa

Gordana Kolić umjetnica je koja se prvotno bavila wirewrapingom, odnosno tehnikom motanja žice. Izrađuje i dalje stabalca u toj tehnici, ali i nakit. Privjesak od nehrđajućeg čelika izrađen je spajanjem stotinu prstena chainmaille tehnikom. Chainmaille je srednjovjekovna tehnika izvorno korištena za izradu oklopa. Postoje mnoge varijacije tkanja koje se sada koriste za izradu nakita. Ovo je ogrlica koja odiše duhom prošlosti.

Oblici ljepote

Ana Lorencin fotografkinja je s dvadesetogodišnjim iskustvom na tom polju. Ova fotografija je dio serije fotografija mrtve prirode, nastale 2020. godine, a inspiraciju je dobila promatrajući poklonjeni buket ruža koji je od svog najsvježijeg momenta do samog kraja zadržao različite oblike ljepote.

Rad Ane Lorencin

Cvjetići sreće

Zorana Monti Iskra članica je udruge MedulinArt i slikarica. Iako su joj omiljeni motivi kuće, more i ljudi, česti motiv je i cvijeće. U jednom otužnom kišnom danu stala je ispred štafelaja i naslikala ove cvjetiće i - eto sreće.

Rad Zorane Monti Iskra

Stakleni tulipani

Iza brenda Vitrum in fabula stoje majka i kći, Nina i Mia Belić te ručno izrađuju nakit od stakla. Nedavno su obogatile svoju ponudu staklenim cvijećem. Nina se svako proljeće s ljubavlju prisjeća tatine kampanje prepune crvenih i žutih tulipana. Uobičajeno je mišljenje da je crvena ruža neprikosnovena kraljica ljubavi, no upravo je tulipan cvijet koji simbolizira istinsku ljubav. Tulipani svojim bojama opisuju razna lica osjećaja - od radosti i prijateljstva do vjernosti i ljubavi. Neovisno o poruci koju želite poslati, njihovi stakleni tulipani će je zauvijek očuvati.

Vitrum in fabula

Svileni božuri

Slavica Bezić godinama je u kreativi a njezin materijal je svila. Oslikane svilene marame su unikatan i funkcionalan poklon za svaku ženu. Motiv može biti isti, u ovom slučaju prekrasni božuri kojima prizivamo proljeće, a boju biramo ovisno o prigodi ili da naglasimo odjeću koju nosimo. Pastelnim roza-bordo tonovima naglašavamo našu romantiku, zeleno-sivima možemo prilagoditi poslovni outfit, a crvenom bojom svečani, večernji izlazak. Možete je pronaći na društvenim mrežama.

Rad Slavice BeziĆ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater