PRIJAVE DO 25. LIPNJA

BESPLATNA EDUKACIJA U POREČU: Petodnevna radionica linoreza za djecu i mlade

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pučko otvoreno učilište Poreč ususret 61. Annaleu i ove godine u učionicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč organizira besplatnu radionicu za djecu i mlade od 12 do 18 godina kroz koju će polaznici biti upoznati s tehnikom linoreza, visokog tiska, cijelim grafičkim procesom i imati priliku izraditi vlastiti autorski grafički otisak.

Sama tehnika radi se ručno i nudi vrijeme potrebno za kontemplaciju vlastite estetike jer proces stvaranja uključuje manualni rad i promišljanje. Radionica će trajati pet dana po tri, četiri sata dnevno, od 28. lipnja do 2. srpnja u prijepodnevnim satima.

Rezultat radionice bit će crtež u najviše četiri boje gdje se svaka boja tiska na istom papiru rezbareći istu matricu. Koristit će se različite vrste papira, a određene boje radit će se na samoj radionici.

Radi šarolikih mogućnosti ručnog tiskanja, dobrodošlo je da polaznici već na samome početku imaju ideju o motivu koji bi htjeli razviti. Tijekom radionice polaznici će biti potaknuti na razmišljanje o percepciji onoga što nas okružuje, vizualnoj komunikaciji i likovnom izričaju kroz rad na tradicionalnoj grafičkoj tehnici.

Sav potreban materijal bit će na raspolaganju, a konačni radovi prikazani na izložbi u foajeu kazališta. S obzirom na ograničeni broj od osam polaznika svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto pozivom na broj 091/431-5959 (Andi Bančić) ili mailom na andi.bancic@poup.hr.

Rok prijave je 25. lipnja. Voditelj radionice Valter Černeka, mag. art. diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti - MOT. Živi i radi u Banjolama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum