Sva raskoš Maine Coom mačaka

Jeste li znali u koliko boja dolaze predivne Maine Coon mačke?

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Foto: iStock)

Ilustracija (Foto: iStock)


Maine Coon mačke su jedna od najvećih domaćih mačaka. Mužjaci mogu težiti između 5.5 do 8+ kilograma, dok ženke obično teže između 3.5 do 5.5 kilograma. Izuzetno su dobro mišićave s jakim tijelom i gusto dlakavim repom koji podsjeća na rep rakuna.

Ova vrsta mačaka potječe iz Sjeverne Amerike, posebno iz savezne države Maine, odakle dolazi i njihovo ime. Smatra se da su nastale križanjem domaćih mačaka s mačkama koje su pridošle s pomorskim kapetanima iz Europe.

Ove mačke su poznate između ostalog zbog svoje duge i guste dlake koja ih štiti od hladnoće i vode. Ove mace su iznimno inteligentne, a malo ljudi zna da su izuzetno nježne i druželjubive.

@wildmane_mainecoons Which color is your favorite ?? #mainecoon #catsoftiktok #mainecoonsoftiktok #foryou #fyp ? Rappers Delight - The Sugarhill Gang

Jeste li znali da ove mačke dolaze u raznim bojama? Teško je odlučiti koja je ljepša! Na TikTok profilu uzgajivača Maine Coons maca osvanuo je video koji pokazuje kolorit ovih nevjerojatnih kućnih ljubimaca. Koja maca je vaš favorit?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter