ako niste znali

Evo tko su bili članovi hrvatskog žirija za Eurosong

| Autor: Glas Istre
 Let 3 (foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Let 3 (foto: Livio Andrijic / CROPIX)


U hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong bili su Branimir Mihaljević, Damir Kedžo, Nikša Bratoš, Albina Grčić i Jelena Balent.

Popis članova svih žirija može se naći na službenim stranicama izbora za pjesmu Eurovizije, prenosi HRT

Albina je i sama nastupila na Eurosongu 2021. godine s pjesmom Tick-Tock, a i Kedžo je pobijedio na Dori godinu prije s pjesmom Divlji vjetre, ali nije išao na Eurosong jer natjecanje te godine zbog pandemije koronavirusa nije održano.

Na izboru za pjesmu Eurovizije održanom u subotu u Liverpoolu pobijedila je švedska predstavnica Loreen s pjesmom Tattoo, dok su naši predstavnici Let 3 s pjesmom Mama ŠČ! bili 13. Prema glasovima žirija, Hrvatska je dobila tri boda od Portugala i osam bodova od Srbije, dok smo prema glasovima publike dobili 112 bodova.

Hrvatski žiri dao je jedan bod Portugalu, dva boda Moldaviji, tri Estoniji, četiri Srbiji, pet Sloveniji, šest Španjolskoj, sedam Finskoj, osam Izraelu, deset Švedskoj, a 12 Italiji.

Prema glasovima publike, Moldaviji smo uputili jedan bod, Švedskoj dva, Češkoj tri boda, Izraelu četiri, Norveškoj pet, Albaniji šest, Srbiji sedam, osam bodova dali smo Italiji, deset Finskoj, a 12 bodova otišlo je u Sloveniju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter