NAJAVLJEN PROGRAM PUFA

Zašto sam u sve ovo ubacio mačku? - naziv je izložbe s kojom se otvara festival

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Emina Popović Sterpin, Branko Sušac, Ela Poljarević i Nyanga Zam (Snimio Dejan Štifanić)

Emina Popović Sterpin, Branko Sušac, Ela Poljarević i Nyanga Zam (Snimio Dejan Štifanić)


Manifestacija počinje u srijedu, 5. listopada u 19 sati u Društvenom centru Rojc, u Dnevnom boravku otvorenjem izložbe "Zašto sam u sve ovo ubacio mačku?", autora Petra Šćulca, a u 20 sati u prostorima Dr. Inat na trećem katu Rojca je predstava izraelskih umjetnika "Tijelo#1"

Međunarodni kazališni festival PUF održat će se od 5. do 9. listopada na nekoliko pulskih lokacija. Najavljeno je to na konferenciji za novinare u Galeriji Cvajner gdje su festival predstavili njegov utemeljitelj Branko Sušac, ujedno i umjetnički direktor PUF-a, Ela Poljarević izvršna producentica i pulska pročelnica za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin.

- Ovo je 28. po redu izdanje manifestacije, i mogu reći da smo ga realizirali uz nemale poteškoće. Od kada smo počeli organizirati, suočili smo se s brojnim poskupljenjima, cijene jednostavno lete i nije bilo lako organizirati dolazak umjetnika iz raznih europskih zemalja, kazao je Sušac navodeći iznimnu ulogu Ele Poljarević koja je sve to uspjela organizirati i sastaviti, kazao je Sušac.

Manifestacija počinje u srijedu, 5. listopada u 19 sati u Društvenom centru Rojc, u Dnevnom boravku otvorenjem izložbe "Zašto sam u sve ovo ubacio mačku?", autora Petra Šćulca, a u 20 sati u prostorima Dr. Inat na trećem katu Rojca je predstava izraelskih umjetnika "Tijelo#1", a potom, ispred Arheološkog muzeja Istre međunarodni kazališni projekt "Anno Domini", u koprodukciji Hrvatske i Belgije, a zahvaljujući Nyangu Zamu, koji se kasnije pridružio na konferenciji za novinare.

U četvrtak, 6. listopada u 12 sati na pulskoj tržnici bit će izvedena poljska predstava "Arcadia", a u 20 sati u INK-u je predstava, također Nyanga Zama iz Belgije.

Petak, 7. listopad u 20 sati u INK-u donosi gostovanje francuskih umjetnika u predstavi "SoundGraphy", a u 21.30 sati u Dnevnom boravku Rojca gostuju slovenski umjetnici s predstavom "Goli život/Naked life".

Češki umjetnici iz Continuo Theatrea donose u subotu, 8. listopada u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu predstavu "Evo zmajeva/Hic sunt dracones", a u 21.45 sati u prostorima Dr. Inat gostuje predstava "Živ sam/I'm alive", u izvedbi hrvatskog Trafika.

Posljednji dan PUF-a, nedjelja, 9. listopada u 12 sati na tržnici, a u 20 sati na Portarati donosi predstavu njemačkog Grotest Marua "Nimfe", a u 21 sat u prostorima INAT-a gostuje Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu s predstavom "Elektra".

Ulaz na sve programe je slobodan, a kasnije večernje predstave, one u drugom terminu, su za osobe starije od 16 godina.

Nyang Zam istaknuo je veliko zadovoljstvo što gostuje na PUF-u, jer je to vrlo kvalitetan festival s isto tako kvalitetnim manifestacijama i izvođačima.

Čestitke organizatorima izrekla je i pročelnica Popović Sterpin, pohvalivši tradiciju i prepoznatljivost ovoga festivala.

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Golden Gate of
  Pula: Golden Gate of

  Pula

  Pula: Korzo, Giardini
  Pula: Korzo, Giardini