ZAGREB

Zagrebačka premijera filma "Mater" na Ljetnoj pozornici Tuškanac

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dugometražni igrani prvijenac "Mater" redatelja Jure Pavlovića premijerno će biti prikazan pred zagrebačkom publikom u nedjelju, 23. kolovoza, na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Tako će, nakon brojnih i izvrsno posjećenih morskih lokacija na kojima je prikazan, film "Mater" redatelja Jure Pavlovića ipremijeru mati i pred zagrebačkom publikom koju bi, kako su u četvrak najavili iz Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, trebao pozdraviti i veći dio filmske ekipe.

Film "Mater" nagrađen je na beogradskom FEST-u kao najbolji regionalni film, a svjetsku premijeru imao je 2019. na Black Nights Film Festivalu u Tallinnu.

U Hrvatskoj je premijerno prikazan u Ljetnom kinu Bačvice u sklopu Festivala mediteranskoga filma Split.

Radnja filma "Mater" prati Jasnu koja se nakon primljene vijest o bolesti majke vraća iz Njemačke kako bi se o njoj brinula a koja, čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom. Kako je navedeno, dani prolaze, a majka i kći zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je kći očajnički pokušavala pobjeći i pitanje je hoće li se uspjeti suprotstaviti majci ili će 'nestati' pod njezinim teškim zagrljajem.

U glavnim ulogama su Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić.

Program se održava u skladu s  preporučenim epidemiološkim mjerama zaštite od bolesti Covid-19.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini