VUKOVAR

Vukovar mjesec dana domaćin 5. VukovART festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od 15. svibnja do 15. lipnja u Vukovaru se održava peti street art festival VukovART pod sloganom "Uplovi u luku", najavljeno je u petak na konferenciji za novinare organizatora festivala.

"U ovom trenutku imamo 23 street art djela u Vukovaru, a putem ovogodišnjeg VukovART-a imat ćemo novih pet slika koje će na vukovarskim pročeljima oslikati street art umjetnici iz Španjolske, Švicarske, Latvije, Njemačke i Rusije. Putem Luke umjetnosti Vukovar smo predstavili u urbanom svjetlu, što nas je na polju street art umjetnosti svrstalo uz bok mnogih većih i jačih svjetskih gradova", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Dodao je da će kroz Panona net projekt biti oslikano još pet murala na pročeljima zgrada u Vukovaru te će po završetku festivala, Vukovar krasiti ukupno 33 umjetnička djela.

VURA-Razvojna agencija Vukovar, napomenuo je Penava, osigurala je EU sredstva za finaciranje VukovART-a u u 100 postotnom iznosu. Riječ je o gotovo 1,5 milijuna kuna.

Program ovogodišnjeg VukovART-a predstavio je Krešimir Herceg rekavši kako festival ima i bogat popratni program koji se sastoji niza panel diskusija, koncerata te 3. vukovarskog polumaratona dok je suorganizator VukovART-a, hrvatski 3D umjetnik Filip Mrvelj ustvrdio kako Vukovar organizacijom VukovART festivala probija led jer mnogi od umjetnika koji dolaze, zbog pandemije koronavirusa nisu slikali godinu dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini