ZAGREB

Virtualnom izložbom u šetnju bračkim krajolicima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Centar za kulturu Brač prvu je virtualnu izložbu, organiziranu u novim okolnostima zbog epidemije, posvetio bračkom krajoliku, kojim će posjetitelji moći 'prošetati' putem njihove Facebook stranice.

U sastavu te muzejske ustanove Splitsko-dalmatinske županije su Muzej otoka Brača u Škripu, Pustinja Blaca u Nerežišćima i Galerija umjetnina Branislav Dešković u Bolu, iz čije je bogate zbirke osmišljena ta virtualna izložba.

Izloženi su probrani radovi istaknutih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća - Ignjata Joba, Ljube Ivančića, Jerolima Miše, Slavka Šohaja, Šime Perića i drugih kojima je Brač bio neiscrpnim izvorom nadahnuća i okosnica na kojoj su gradili svoj umjetnički izraz.

"Djela probrana za ovu izložbu pomalo bude nostalgiju za minulim vremenima, ali i svjedoče o posebnostima našeg otoka, iznimnom prirodnom i kulturnom krajoliku, karakteru i svijesti njegova čovjeka", ističe se u najavi izložbe.

Iz Centra za kulturu Brač poručuju da, iako nikome nije lako suočiti se s pandemijom koja nam je promijenila živote, vjeruju da će se ova kriza prevladati  uz zajednički trud, solidarnost i međusobno razumijevanje.

Dodaju kako, zahvaljujući kulturi, umjetnosti i vrijednoj baštini koju čuvaju, vjeruju da je svaka kreativnost u svojoj biti razotkrivanje ljepote, ali i potreba da se svojim djelovanjem čine pozitivni pomaci.

Sa svojim posjetiteljima nastavit će se družiti u virtualnom svijetu, uz izložbe, zanimljivosti iz fundusa i muzejske priče.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini