U UTVRDI SAN BENEDETTO KOD BALA

Večeras premijerno Čarobna frula

| Autor: V. B.
(M. MIJOŠEK)

Mozartova opera "Čarobna frula" večeras  bit će uprizorena u tvrđavi San Benedetto kod Bala u režiji Roberta Raponje s početkom u 20.30 sati.

Opera će biti izvedena zahvaljujući Operi Pannonici, ansamblu i zboru Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u režiji Puljanina Roberta Raponje koji radi na relaciji Osijek - Bale.

Dirigentica zbora bit će Antoaneta Radočaj Jerković, Tamino će biti Chris Mostert iz Južnoafričke Republike, Pamina Anja Papa, Queen of the Night Kelly Freno iz Sjedinjenih Američkih Država, Sarasto Martin Feller, Papagano Blaz Galojlic, Prva dama Iva Herman, druga dama Valentina Fridrich, treća dama Linette van der Merwe, a dramaturgiju potpisuje Marijana Nola. Opera će se izvoditi uz klavir, a klavirist će biti Ante Blažević. Kostimografkinja je Jasmina Pacek, a producentica Iris Tomić.

- Bale su nastavna baza naše Akademije, sve to uz neizostavnu ulogu Zaklade Mon Perin i Općine Bale. Svakako, moramo spomenuti iznimnu ulogu Plinia Cuccurina, koji je začetnik suradnje Zaklade Mon Perin Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, odnosno sastavnica Sveučilišta, kao što je Akademija za umjetnost i kulturu, tako i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, kazao je Robert Raponja, iznimno radostan što će ova opera biti premijerno izvedena u toj tvrđavi iz doba Austro-Ugarske koja je godinama bila napuštena i što su većina protagonista te opere mladi studenti s osječke akademije. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater