Odabrani radovi

"U POTRAZI ZA IZGUBLJENIM PROSTOROM" Kreativno o praznim, ruševnim ili poluoživljenim lokacijama

| Autor: Zoran ANGELESKI

Izabrano je osam radova autora ili grupa autora koji će biti predstavljeni izložbama u Puli, Rovinju i Labinu - Anto Mazgan, Arek Nizinski, Darko Bavoljak, Denis Peričić / Srećko Lebinec, Đurica Ciganović, Erik Lončar, Matej Đuzel, te Iva Jelinčić / Irena Bakić / Mirna UdovčiĆ

Nakon pregledavanja 26 pristiglih prijava na natječaj za vizualne i tekstualne radove na temu (ne)korištenja javnih prostora "U potrazi za izgubljenim prostorom", stručni žiri Labin Art Expressa XXI - koji su činili Dean Zahtila, Damir Stojnić i Ivona Verbanac - izabrao je osam radova autora ili grupa autora koji će biti predstavljeni izložbom. To su Anto Mazgan, Arek Nizinski, Darko Bavoljak, Denis Peričić / Srećko Lebinec, Đurica Ciganović, Erik Lončar, Matej Đuzel, te Iva Jelinčić / Irena Bakić / Mirna Udovčić.

Osam odabranih radova bit će predstavljeno u sklopu putujuće izložbe u gradovima projektnih partnera - Puli, Rovinju i Labinu.

Participativni natječaj je organiziran u sklopu projekta "Mi plus", sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda te je bio otvoren za širu javnost. Na natječaj je bilo moguće prijaviti kratki film ili video uradak u trajanju do tri minute, fotografiju, te priču ili esej do deset kartica teksta.

Natječajem se željelo potaknuti uključivanje lokalne zajednice u diskurs o praznim, ruševnim ili poluoživljenim lokacijama, ali i na pružanje kreativnog doprinosa u osvješćivanju i istraživanju problematike te eventualnom predlaganju ideja i rješenja za korištenje prostora za potrebe građana.

Projekt "Mi plus" usmjeren je prema postavljanju temelja budućeg županijskog produkcijskog centra za nove medije čije je otvaranje predviđeno Istarskom kulturnom strategijom za razdoblje 2014. - 2020. Njime se ujedno želi osigurati dugoročni i održivi okvir za suradnju OCD-a i javnog sektora te razvoj suradničkih programa nezavisne kulture i novomedijske umjetnosti. Projekt se sastoji od niza aktivnosti - od edukacija na temu umrežavanja, sukreacije i modela suradnje civilnog i javnog sektora, kreativnog promišljanja struke i mladih, socijalnog uključivanja građana, pa sve do istraživanja potencijalnih lokacija centra i potreba lokalnog stanovništva. Na taj način doprinijet će se razvoju učinkovitog, otvorenog i participativnog modela upravljanja u kulturi. Uz Faro 11, Labin Art Express XXI i Društvo arhitekata Istre DAI-SAI, u projekt su još uključene udruge Metamedij i Sonitus te Istarska kulturna agencija IKA-ACI.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini