ZAGREB

U okviru projekta "Arts of Freedom" objavljene dvije knjige

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U okviru Erasmus+ projekta "Arts of Freedom", koji provodi Hrvatsko društvo likovnih umjetnika tiskane su dvije knjige namijenjene edukaciji umjetnika i zaposlenika zatvorskog sustava. 

Knjige "A Collection of Practices and Ideas on Art in Prison: Manual for Artists" i "A Necessity of Art in Prison: Collection of New Ideas and Practices for Prison Staff, Policymakers, and Public" rezultat su rada šest partnera kroz dvije godine koji su istraživali to područje.

Iz HDLU-a najavljuju kako će obje knjige biti dostupne javnosti na hrvatskom, engleskom, nizozemskom, poljskom i mađarskom jeziku u tiskanom i on-line formatu, čime će se značajno doprinijeti razvoju sličnih projekata diljem Europe.

Projekt koji HDLU provodi, na čelu s  voditeljicom projekata Melindom Šefčić, među je 38 prijavljenih jedan od sedam prihvaćenih i financiranih od Agencije za mobilnost i programe Europske unije. 

Dio je programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području obrazovanja odraslih, uz proračun od 1.342.522 kuna.

Partneri su istaknuti europski stručnjaci i inozemne institucije, Europska udruga obrazovanja u zatvorskom sustavu iz Norveške (European Prison Education Association), poljsko Jagiellonsko sveučilište, mađarsko Katoličko sveučilište Eszterhazy Karoly, Udruga Changes&Chances iz Nizozemske, katalonski Odjel za pravosuđe pri Generalitat de Catalunya te hrvatsko Ministarstvo pravosuđa.

U okviru projekta izvedena je i web stranica https://nikahdlu.wixsite.com/artoffreedom na kojoj se mogu pročitati knjige na hrvatskom, engleskom, mađarskom, poljskom i nizozemskom i naći brojne zanimljivosti vezane uz temu umjetnosti u zatvorskim sustavima.

Promocija knjiga bit će u sklopu "Arts of Freedom" konferencije, koja će se održati 18. listopada u Klubu HDLU.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum