ZAGREB

U nedjelju počinje novi ciklus pričaonica bajki Teatra Poco Loco

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon dvogodišnje pauze uslijed pandemije, Teatar Poco Loco vraća se pred zagrebačke klince s 14. sezonom pričaonice "Priča mi se priča" a ciklus od osam koncertnih čitanja bajki uz glazbu i ilustracije uživo počinje u nedjelju, 6. veljače.

Projekt "Priča mi se priča" nastao je 2014. kao pripovjedaonica bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja, obogaćenog vizualnim efektima i glazbom s instrumenata koja se izvodi uživo.

Nakon dvije godine pauze, najmlađe čeka putovanje kroz osam bajki, koje će biti izvedene u razdoblju od 6. veljače do 27. ožujka. Priče iz ciklusa "Priča mi se priča" čitaju se i izvode nedjeljom u 10,30 i 11,30 sati na Sceni Ribnjak u Centru mladih Ribnjak. 

Ovosezonski ciklus uključuje šest već ranije izvođenih bajki - "Trnoružicu"  6. veljače, "Djeda i repu" 13. veljače, "Ružno pače" 20. veljače, "Vuka i sedam kozlića" 6. ožujka, "Princezu i žapca" 13. ožujka te "Crvenkapicu" 20. ožujka. Dvije će bajke biti premijerno ispričane, "Baka Zima" 27. veljače, te "Kraljevna na zrnu graška" 27. ožujka.

Od ove sezone Teatar Poco Loco promovira i nove formate te će predstaviti tri audio priče i video spotove s albuma Orkestra Pokoloka na kojem se nalaze popularni songovi iz omiljenih priča.

Priče pričaju i izvode Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Renata Carola Gatica kao i brojni suradnici glumci i umjetnici: Petra Bokić, Hana Lukas Midžić, Nikola Nedić, Fabijan Komljenović, Maja Kovač, Marko Movre, Lea Đido Božak, Vera Pfaff, Nikša Marinović i Ivan Horvat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of