U POVODU NOĆI KNJIGE

U knjižnici Srednje škole Mate Blažina održan program „Zvijezde u knjižnici“

| Autor: Branko BIOČIĆ
(B. BIOČIĆ)

(B. BIOČIĆ)


Pod nazivom Zvijzde u knjižnici u knjižnici labinske srednje škole Mate Blažina u ponedjeljak je održan prigodan program posvećen Noći knjige. „Zvijezde“ su bili učenici Srednje škole koji su izveli kulturno – umjetnički program u kojem su predstavili svoje uspjehe na ovogodišnjim natjecanjima i smotrama.

Nastupili su Teo Rocco na gitari (mentorica: Nerina Ševrlica Bolfan), Anđelika Licul, Eman Pozderović i Rea Žigant, posljednja generacija koja uči njemački kao prvi strani jezik te su izveli skeč na njemačkom jeziku koji je prvi puta izveden na prezentaciji priručnika „HerzlichWillkommen - Njemački za privatne iznajmljivače“ svoje profesorice i mentorice Elvijane Frančula Tenčić. Instrumental Leonarde Giannini i Bruna Falca u spoju violine i klavira (mentorica Nerina Ševrlica Bolfan) prethodio je izvedbi monologa učenice Lucije Miletić iz romana EmilyLockhart  „Lažljivci“(mentorica Amneris Ružić Fornažar). Na kraju je nastupila dramska grupa „Flacius“ koja je svojom izvedbom bila pozvana na državnu smotru Lidrano. Izvela je dramsko-scensku igru labinskog pjesnika Daniela Načinovića „Bajka o potonulim zvonima“. Dramsku grupu čine: Lucija Miletić, Elin Miletić, ElinFranković, Nina Negovanović, Matteo Mohorović, Luka Hrvatin, Moreno Škopac, Stela Dermit, Leonarda Gianinni, Bruno Falco i Marija Lalović, uz mentorstvo profesorice Amneris Ružić Fornažar.

Pohvala ide i knjižničarki, prof. Majdi Milevoj Klapčić na organizaciji i ove Noći knjige kao i svakoj prilici da se promovira knjiga i čitanje.                                                  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini