Proslavili godišnjicu

Trijumfalni slavljenički koncert 30 (+1) klape „Lungomare“ Umag

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Klapa Lungomare

Klapa Lungomare


Nisu sva zvona zvona! Umaška zvona su momci iz klape Lungomare jer kad oni zazvone sa pozornice svojim klapskim pjesmama onda je to najava za feštu. Onu s kojom se mogu uživjeti svi. Staro i mlado, domaći i turisti. Jednostavno, njihova je klapska pjesma zvonka radost za svako uho.

Pa su tako u srijedu navečer sa svojim sugrađanima okrunili na Trgu slobode 30 (+1) godina stvaralaštva i aktivnog pjevanja slavljeničkim koncertom - promocijom četvrtog nosača zvuka: „Passeggiata lungomare“ od čega su 100 primjeraka CD-a darovali u humanitarne svrhe za prikupljanje novčane pomoći teško oboljelom dječačiću Leu Valenti, a koju je humanitarnu akciju dan ranije inicirala JVP Umaga. Sudeći prema reakcijama brojne publike ovom su gestom i interaktivnim nastupom emotivno pogodili sve prisutne na trgu.

Potaknuti višegodišnjim nastupima Cantadura, vokalne skupine iz Babića, koja po starinski (višeglasno) izvodi istro-venteske napjeve, iz klape Lungomare su se dosjetili kako ih otrgnuti od zaborava i na suvremen način baštiniti tu nematerijalnu baštinu u novoj obradi pjesma uz instrumentalnu pratnju benda Istriana. Nove aranžmane potpisuje Bujež, Edi Acquavita.

Pod svjetlima umaške pozornice pjevali su momci iz klape zanosno te uglazbljene drevne pjesme ponijevši publiku do euforičnih aplauza. U sparnoj zvjezdanoj noći, „zvijezde“ iz klape su u glazbenom intermezzu iza pozornice potpisivale oduševljenoj publici CD-ee, a na pozornici je u tom trenutku zasjao gost večeri Sergio Pavat s kojim klapa njeguje dugogodišnju suradnju. Lani su osvojili srca publike nastupom na MIK-u s pjesmom „Dojdi mi Mari“, pa su uspješnicu ponovili i na umaškoj pozornici. Uz niz duhovitih upadica, koncert su „klapari“ završili trijumfalno u duhu prave istarske fešte, zajedničkom izvedbom Pavatova hita, „Noći istarske“.

I na kraju slavljeničkog programa su posebne zahvale uputili glavnom pokrovitelju Gradu Umagu koji ih vjerno prati u svim projektima, ali najveću zahvalu za nesebičan trud i uloženu golemu ljubav kojom je tri desetljeća laštio „Lungomare“ kao najveći glazbeni biser Umaga, uputio je prvi tenor Dalibor Finderle umjetničkom voditelju klape Marinu Pišće Vižintinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini