'ČAROBNA FRULA' NA KAŠTELU

FOTO/TRIDESET MLADIH PULSKIH ČAROBNJAKA Bez i s tremom: i srčano i suptilno

| Autor: Zoran ANGELESKI


Odlična mlada pjevačica Ana Mišan oduševila je kad je uoči nastupa pitala publiku kako se osjeća, a onda dodala: "Bit ćete još bolji nakon ove izvedbe!"

 

U vedrom i emotivno toplom dvosatnom koncertnom druženju jučer od 20 do 22 sata na pulskom Kaštelu, upriličenog ovog puta samo za roditelje zbog pandemije koronavirusa i izbjegavanja ikakvih epidemioloških rizika, 30-ero polaznica i polaznika Ljetne škole pulskog Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula pokazalo je dojmljive glazbene vještine, ali i svoje osobnosti u pjevanju i sviranju klavijatura, električne gitare, bas gitare i bubnjeva.

I ovaj put veliku pohvalu zaslužuje prije svih Tatiana Giorgi, voditeljica 'Čarobne frule'. Ovom muzičko-pedagoškom studiju ovo je 15. godina djelovanja, a svake godine imali su oko 100 polaznika. Lako je zbrojiti da je u desetljeće i pol 'Čarobna frula' odgojila (ne samo glazbeno!) bar tisuću mladih i djece.

- Gušt je s njima raditi. Djeca su izvrsna, kaže nam Tatiana Giorgi. Zbog nezahvalnih epidemioloških prilika, ovaj su put, umjesto na Forumu i s pravim profesionalnim razglasom, sav program izveli uz internu vlastitu opremu.

Na najveću radost njihovih 'staraca' koji su naveliko mobitelima snimali njihove nastupe, te su večeri, prvo s razumljivom tremom, a u ostalim izvedbama (svi su se na binu podizali više puta) opušteno i posvećeno, nastupili su desetogodišnji Aleks Pavlinović (klavijature, gardom priziva Raya Manzareka), njegov stariji brat Maro Pavlinović (bubnjevi), pjevačica i gitaristica Ivona Brščić (njena hrabra, srčana vokalna izvedba pjesme "Open your Eyes" jedan je od vrhunaca večeri), odlične bas gitaristice Vasja Šumonja, Ana Marija Lopar, Ema Novak, Jelena Sorić i kolega im rođeni basist-'kuler' Frane Pavlić.

Nastupile su i, premda jako mlade, suverene pjevačice stabilnog i širokog raspona glasa Tereza i Ana Mišan, a Ana je oduševila uoči nastupa kad je pitala publiku kako se osjeća, a onda dodala: "Bit ćete još bolji nakon ove izvedbe".

Isticao se u skoro svim postavama već zreo gitarist Gabriel Radović, kao i svestrani i strastveni bubnjar, gitarist i pjevač Toni Drandić, njegov kolega Bojan Crnogorčić, također suveren za bubnjevima, dok precizna Zara Buždon za bubnjevima ima osebujnost buduće suptilne jazz bubnjarice.

Karmen Košir uvjerljivo je otpjevala "Walking by Myself", a uspješno se predstavio jedini gost te večeri - mladi njemački pjevač Nikolas Harrison Niki (drugi u njemačkom Voiceu).

Na sceni su se predstavile i sestre Maja i Neva Šebelić (Maja je već iskusna pjevačica), Olivia Malbon (pjevanje i klavijature), Noemi Janković (pjevanje), Antonio Juričić (el. gitara), Vedran Janjušić (el. gitara i pjevanje), Noa Pavlinović (el. gitara; no koja svoju svestranost pokazuje i kao posvećena mlada pulska glumica), Sven Kostadinov (el. gitara), Leda Kostadinov (pjevanje), Leon Batel - Stojkovski - pjevanje i el. gitara), Gaia Otočan (pjevanje), Petra Ivanda (pjevanje), Antonia Peruško (pjevanje, klavijature), Dora Jovanović (pjevanje) i Zoe Šestan (pjevanje) te Matej Božac (klavijature).

Pohvale, pak, za autorske pjesme i nastup internog benda Friction u samoj završnici zaslužuju članovi postave Maja Šebelić, Vasja Šumonja, Gabriel Radović i Toni Drandić.

To što su neki u ovom tekstu izdvojeni nimalo ne umanjuje dosegnute vještine i potencijal svih ostalih izvođač(ic)a. Pojedine smo mlade glazbenike mrvu više osvijetlili u kontekstu Beethovenovog stava da lako oprašta grešku, ali ne i manjak strasti. No, svi su prekjučer bili sjajni, a svaki idući nastup korak je prema usavršavanju i umanjivanju treme. Uostalom, i potpisani novinar također nešto malo svirucka, a veliki je tremaš.

Uz Tatianu Giorgi, 'mamu i tatu' svih generacija u Čarobnoj fruli, učitelji su bili iskusni glazbenici Mladen Parezanović, Dean Kolić, Ema Ulemek, Antonella Mendiković Đukić, Vedran Grubić, Toni Selaković i Sebastian Stell.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater